Több az energiám és környezetbarát tisztítószerekkel takarítok

Több az energiám és környezetbarát tisztítószerekkel takarítok

Sajnos nagyon nehezen veszem rá magam a sportolásra, és haragszom is magamra emiatt. Mindig elhatározom magam, hogy na, majd holnap, vagy majd jövő héten, és persze mindig közbe jön valami, de legalábbis mindig tudok valami kifogást találni. Éppen emiatt megkértem az egyik barátnőmet, hogy sportoljon velem, és legyen elég kemény, ha kell, ne fogadjon el tőlem kifogásokat. Be is tartja, és keményebb, mint gondoltam.

Ráadásul még edzés közben is hajt, úgyhogy rendesen el szoktam fáradni, de az eredmény valahogy ezt még nem igazán tükrözi vissza. A sok edzés eredménye az lett, hogy valahogy tele lettem energiával, és így jóval többet is takarítok.

Ehhez pedig környezetbarát tisztítószereket használok, és ennek nagyon egyszerű oka van: komolyan aggaszt, ami a környezetünkkel történik. Ezért arra gondoltam, hogy ideje nekem is lépnem valamit, a saját kis mikro szintemen. Így elkezdtem olvasgatni a neten, ér rátaláltam egy olyan weboldalra, ahol nagyon sok hasznos dolgot lehet olvasni a természetes mosó- és tisztítószerekről. Ahogy olvasgattam a cikkeket, teljesen biztos lettem abban, hogy jó döntést hozok.

A környezetbarát tisztítószerek azért jók, mert nincsen bennük káros anyag, sem pedig vegyszer, és kellemes az illatuk is. Előfordult már, hogy egy tisztítószer leszedte a festéket az ajtómról, de a környezetbarát megoldással soha, semmilyen „baleset” nem történt. Ha már a beleseteknél tartunk: velem az is gyakran megesett – mivel sajnos nagyon érzékeny a bőröm -, hogy egy-egy vegyszeres tisztítószer kimarta a bőröm és sebes lett. Igen, gumikesztyűt használhattam volna, de abban nem igazán tudok kényelmesen takarítani. Viszont erre a problémára is a környezetbarát, vegyszermentes tisztítószerek jelentették a megoldást.

Környezetbarát tisztítószerek

Ami miatt még nagyon szeretem, hogy koránt sincs olyan erős, szúrós szaguk, mint más tisztítószereknek, így nem könnyezem, és nem tüsszögök egyfolytában, és az sem éppen elhanyagolható, hogy a fejem sem fájdul meg a takarítások után.

Ez a weboldal adott még egy jó ötletet is: amióta olvastam, azóta használok mikroszálas törlőkendőt. Korábban mindig papírtörlőt használtam, de ahogy a honlapon is írták, a kendő sokkal barátságosabb és praktikusabb megoldás. Ezáltal a környezetbarát tisztítószert is kevesebbet használom, mert nem kell egy sima poros felületre is ráfújnom, hogy alaposan le tudjam tisztítani, helyette csak simán letörlöm a tiszta mikroszálas kis kendőmmel.

Szerencsére egyre nagyobb teret kapnak a boltok polcain is a környezetbarát megoldások, akár takarításról, akár mosásról legyen szó. Jó érzés megtapasztalni, hogy egyre több cég fektet nagyobb hangsúlyt a vegyszermentességre, és bízom benne, hogy egyszer majd több ilyen termék lesz a polcon, és legyőzik vegyszeres társaikat.

Egyébként azóta már nem csak a tisztítószereim környezetbarátak, hanem a mosószerem is, és az edzős ruhámat is ilyen mosószerrel szoktam kimosni.