Egy sportoló karrierje sem tart örökké, a bt. alapítás nehézségei

Egy sportoló karrierje sem tart örökké, a bt. alapítás nehézségei

Sajnos semmi sem tart örökké. Ha az ember élete minden pillanatát annak szenteli, hogy elérjen egy célt, akkor nehéz elfogadni, hogy esetleg kiöregszik, vagy bármennyire is erőlködik, sosem lesz benne a legjobb.

Nehéz sportolónak lenni, nem csak a mindennapos edzések miatt, hanem a lelki hadviselés miatt is.

Sok olyan sportolót láttam, akik teljesen összetörtek, amikor nem sikerült aranyat szerezniük, vagy lesérültek, esetleg csak kiöregedtek.

A kiöregedett sportolók gyakran választják, hogy edzők lesznek, a tudásukkal és a gyakorlatukkal pedig segítenek a feltörekvő nemzedéknek, hogy elérjék az álmaikat.

Én nem vagyok az a fajta ember, aki kétségbeesne, ha nem sportolhatna többet. Persze, nem örülnék neki, nem lennék éppen boldog tőle, de nem törnék össze.

Nekem uyganis van B tervem. Szerintem jó, ha az ember több lábon áll, jó abban, amit szeret, de van egy olyan terve is, amit akkor csinálhat, ha a karrierje nem úgy alakul, ahogyan azt szeretné.

Hiszen a sportolók élete elég nehéz, gyakoriak a sérülések, nem egy olyan szakma, ahonnan egyszerűen nyugdíjba lehet menni, hiszen a fizikai erőnlétre épít.

Nekem a tervem, hogy az egyik barátommal egy céget fogunk alapítani, egy bt.-t.

Több ötletünk is van már, gondolkoztunk azon, hogy egy gyógyszerész és egy sportorvos ismerősünkkel társulva sportolóknak gyártunk majd gyógykrémeket, de gondoltam arra is, hogy az öttusához áruljak felszerelést, esetleg díjakat. Akkor mindenképpen részese lehetek az ötpróba közösségnek akkor is, ha nem sportolhatok.

De már azon is gondolkoztam, hogy nyitok egy egészséges éttermet, egy kávézót vagy valami kis bisztrót.

Sok ötletem van, és igaz, hogy ez még a jövő zenéje, már elkezdtem komolyabban utánanézni, hogyan is zajlik a bt. alapítás. Nem vagyok annyira jártas ezekben a dolgokban, ezért a topcegalapitas.hu oldalt néztem meg, ahol viszonylag érthetően le van írva, hogy hogyan is néz ki a cégalapítás.

bt. alapítás
bt. alapítás

Mivel nem tudok semmit ezekről a dolgokról, egy minimális összegért meg lehet kérni a topcegalapitas.hu munkatársait, hogy intézzenek el mindent a cég bejelentéssel kapcsolatban.

A cégbejelentés főként adminisztrációból áll, szükség van ügyvédekre is. Nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne a feladat, de mégis könnyen elronthatónak tűnik, ezért is gondolkozom mindenképpen abban, hogy egy cég segítségét kérjük.

A bt. egyébként a betéti társaság rövidítése. Amit fontos ezzel kapcsolatban megemlíteni, az az, hogy klasszikusan egy kül- és egy beltagból áll. Persze lehet több tagja is, de ez a klasszikus forma.

Az alapításhoz nem kell alaptőke, de a beltag minden, azaz a teljes vagyonával felel a cégért.

Kicsit rizikósnak tűnhet, de ha van egy jó ötlet, akkor szerintem bőven megéri vállalni a kockázatot.

A topcegalapitas.hu-n láttam, hogy székhelyet is biztosítanak a cégeknek, így ezt a szolgáltatásukat is igénybe lehet itt venni.

Ez azt jelenti, hogy a cég az általuk biztosított helyre van bejelentve, ide érkeznek a levelek, amit eljuttatnak a megrendelőkhöz, és még tárgyalót is biztosítanak nekünk.

Nagyon tetszik ez a szolgáltatás, mert sokba kerül egy székhely, sokkal egyszerűbb, hogyha ilyen módon bérelni lehet.

A cégbejelentéssel kapcsolatos ügyintézést pedig teljesen erre a cégre lehet hagyni. Ők ezzel foglalkoznak, garantáltan jobbak lesznek benne, mint én.

Igaz, kicsit előre szaladtam ebben a tervezgetésben, hiszen még mindig sportolok, de szerintem nem lehet elég korán elkezdeni.

Jó, hogy van egy cég, amire tudom, hogy számíthatok, hogyha tényéeg úgy határozunk, hogy céget szeretnénk alapítani.

A cégalapításkor könyvelési szempontokat is figyelembe kell venni, de ez a legkisebb gond, egyelőre még csak a bt. alapítás alapjainak néztem utána, szerintem ez is elég nagy teljesítmény eddig.

Remélem, még sokáig sportolhatok, de nem esem kétségbe akkor sem, hogyha egy idő után már nem folytathatom.