Mikor nem hátrány az automatizmus

Mikor nem hátrány az automatizmus

Aki régóta olvassa a cikkeimet az tudja, hogyan is állok a különféle technikai vívmányokhoz, melyek elkényelmesítenek bennünket. Mindig azt hangoztatom, próbáljatok minél többet mozogni, minden dolgot fizikailag, a két kezetekkel megoldani, amit lehetséges és nem igényel feltétlen digitális beavatkozást. A munka nemesít, ezt nem viccből szokták mondani, a sport viszont felfrissít és teljesen új erőt ad. Ezt pedig semmi más nem tudja pótolni vagy helyettesíteni. Viszont ma kicsit más megvilágításban írok le ezt nektek.

Egy régi barátom esküvőn járt a hétvégén, és a sztorizás közben mesélt nekem egy szerkezetről, ami talán számotokra is érdekes lehet. Számomra mindenesetre mindenképpen az volt, legalábbis ha egyszer az életben házasságra szánom a fejem, biztosan fontolóra fogom venni ezt az alternatívát. Nem csak azért, mert szerintem anyagilag is nagyon kedvező opció, hanem mert olyan irányba billenti a digitális technika fejlődését, melyből szerintem profitálhat a vendégsereg is, mindemellett pedig elég menő is.

Bevett dolog ugye, hogyha esküvőt szervezel, bérelned kell fotóst is, aki majd szépen (horribilis összegekért persze) fotózza majd a násznépet. Ezt a költséges, kissé lusta dolgot nem igazán lehet megúszni egy esküvőn, gondoltam én, egészen a hétvégi beszélgetésig. Van ugyanis, ahogy barátom felvilágosított, egy bizonyos szelfigép nevű készülék, ami az esküvői fotóstól egy egészen távol álló koncepció. Ha az ember igénybe veszi ezt a szolgáltatást, a cég embereket küld az adott rendezvény helyszínére, majd következik egy fél órás pakolászás és alkatrész összeszerelés és bumm, kész is van a fotósarok. Az esküvői fotósarok igazából ebből az összerakott gépből áll, amihez több hátteret és kelléket is biztosít a cég. A gép automata (és ezt kivételesen nem hátrányként írom fel), tehát nem igényel fizetett fotóst, a világosítást is megoldja.

És ennyi. Nincs felesleges gépkezelő, mivel te és a násznép lesztek azok, nincsenek borzalmas árlisták, mivel fix áras szolgáltatásról beszélünk, és nincsenek felesleges ujjal mutogatások sem, ha esetleg nem úgy sikerültek a képek, ahogy azt mi fejben elképzeltük. Helyette jó minőségű, könnyen elkészíthető képeket csinálhatunk villám gyorsan. Azért is tartom egyébként jó iránynak ezt a fajta fejlődést, mert pontosan azt erősíti meg, amit régóta írok nektek. Nem kell mindenhez szakembert hívni, hogy megússzuk a munkát, mikor azt elvégezhetjük mi magunk is. Így a fotózás, pontosabban a szelfizés egyfajta eseménnyé is válik egy ilyen rendezvényen, valamivé, amibe energiát fektetünk és ötletelünk rajta, nem csak várjuk, hogy valaki majd lefotózzon minket. Ja és amit még kiemelet a barátom, az az, hogy a képeket azonnal készhez kapja az ember, mivel a készülék ki is nyomtatja azokat. Mennyire jó már?

Meg is kérdeztem tőle, hogy hol lehet igénybe venni ezt a szerkezetet, mert az unokatestvérem esküvőjébe szívesen beszállnék egy ilyennel, mármint, örömmel bérelnék nekik egyet, mert szeretik az egyedi dolgokat és azt hiszem, hogy ez még viszonylag újkeletű dolog. Meg is kaptam a választ: selfiegep.hu. Persze, azonnal felkerestem az oldalukat és fel is vettem velük a kapcsolatot, mert biztos voltam benne, hogy az unokahúgom nem fog nemet mondani az esküvői fotósarok ötletére, mert imádja a nyomtatott képeket. És különben is: az egész család azt vallja, hogy sokkal nagyobb jelentéssel tud bírni egy ilyen kép, mint egy fájl a számítógépeden. Nem?