Csallóközi látnivalók felfedezésével készülünk a következő szezonra

Csallóközi látnivalók felfedezésével készülünk a következő szezonra

Kisgyerekkorom óta sportolok aktívan, és több éve tagja vagyok egy ötpróbás csapatnak, de idén úgy alakult, hogy a csapatunk fele lecserélődött. Az edzések szakmai szempontból továbbra is abszolút ott vannak, de ahogy ez az új csapatoknál lenni szokott, valami még nem egészen klappol. A tegnapi edzés után az egyik új csoporttársunk felvetette, hogy összedobhatnánk egy közös edzős-csapatépítős kirándulást. Az ötlettel mindenki egyetértett, úgyhogy azon melegében el is kezdtünk tervezgetni. Hamar kiderült, hogy mind olyan helyre szeretnénk menni, ahol tudunk evezni, úszni, biciklizni, gyalogtúrázni, futni. Na meg persze be tudunk iktatni egyéb programokat is, amik összehozzák a csapatot.

Nagyon hamar kiderült, hogy a pénztárcáink érdekében mindenképpen belföldi utazásban kell gondolkodnunk, így került képbe a Csallóköz térsége.

Az egyik srác erre azonnal mutatott is egy remek weboldalt, ami alapján kiderítettük, a Csallóköznél jobb helyszínt nem is választhatnánk. Ugyanis a környéken lehetőségünk van minden szükséges sportág űzésére, és a Csallóköz látnivalók terén is bőven tud mit mutatni.

Csallóköz látnivalók

Számunkra a legfontosabb szempont persze elsősorban a sport volt. Ezért elsőként annak jártunk utána, hogy milyen kerékpáros és evezős túrákat kínál a Csallóköz az arra járóknak. Ehhez a srác által ajánlott weboldal túrakeresőjét használtuk. Itt az érdeklődök ki tudják választani, hogy milyen típusú túrát keresnek. Mi persze a vízi- és kerékpártúrákra kerestünk rá, és rögtön láttuk, hogy megtaláltuk a TÖKÉLETES helyet a kirándulásunkhoz.

A weboldal egyik legjobb tulajdonsága az, hogy nem csak azt nézhetjük meg rajta, milyen látnivalók vannak a Csallóközben és a Szigetközben, hanem azt is, hogy ezek hol helyezkednek el a térképen. Így pedig nem csak azt dönthetjük el, melyik látványosságokat néznénk meg szívesen, hanem meg tudjuk tervezni azt is, hogy hogyan jutunk el oda.

A látnivalók listázása mellett túraterveket is lehet keresni a felfedezéshez, és lehetőség van saját túrák tervezésére és másokkal való megosztására is. Csábító lehetőség volt ez is, mert mind szeretünk saját magunk felfedezni dolgokat. De végül arra jutottunk, hogy ez akkor lenne jó, ha legalább egyikünk ismerné a Csallóköz látnivalóit.

Nos… Én most is fenntartom a vita során hangoztatott érvemet: a közös eltévedés élménye király csapatépítő tapasztalat lenne. A többiek pedig nyuszik, hogy nem vállalják be. De persze megértem, és elfogadom a véleményüket. (Mert más lehetőségem nem volt.)

A sportolási lehetőségek felfedezése után látnivalókat kezdtünk keresni, amik a kirándulás nem edzős részét adják majd. A weboldalon böngészve – hála a többféle szűrési lehetőségnek – egyszerűen és gyorsan rátaláltunk azokra a látnivalókra, amiket mindenképpen meg szeretnénk nézni. Minket leginkább a természeti kincsek érdekeltek. Ezek között könnyű olyan gyalogtúrát szervezni, ami az edzés és a csapatépítés szempontjából is megfelelő. Ráadásul a weboldalon, amit találtunk – a cultractive.eu-n – lehetőség van arra is, hogy megnézhessük, a térképen hol, és milyen távolságra helyezkednek el egymástól a kiválasztott látnivalók. Egy-két kockább csapattársunk azonnal bele is merült a térképes túratervezésbe.

Mi többiek viszont inkább tovább keresgéltünk a Csallóköz mesés látnivalói között. Bár egyikünk sem rajong kifejezetten a múzeumokért vagy a városnéző sétákért, a Cultractive valahogy olyan figyelemfelkeltő és kedvcsináló módon mutatja be a régió legfontosabb látnivalóit, hogy komolyan kedvet kaptunk egyik-másik múzeumhoz, vagy városnéző túrához.

Lassan teljesen összeáll az edző és csapatépítő, csallóközi látnivalókat felfedező túránk pontos terve.

Már mind nagyon várjuk!