Sportoljatok és figyeljetek oda a környezetetekre!

Sportoljatok és figyeljetek oda a környezetetekre!

Eljutottak arra a pontjukra a mostani jóléti társadalmak, hogy szerintem már súlyos felelőtlenség egy ilyen kényelmes élet részeseként, amit élhetünk, még mindig tenni rá magasról, hogyan lesz fenntartható ez a számunkra…

Gondoljunk bele, ha okosak vagyunk kicsiben is, bármennyire fáradtság ez, de figyelünk rá, hogy eleget mozogjunk. Jól is tesszük, ha ezt a tudatosságot a magunkénak mondhatjuk. Eltölthetnénk az időt a lustábban is otthon, de élvezetesen, kényelemben, azonban, ha nem gondolunk rá, mi lesz a testünkkel, nem lesz a komfortnak az a modern formája, amit később is élvezhetnénk majd. Ha nem törekszünk folyamatos igénybevételre (testedzésre), akkor vagyunk igazán felelőtlenek.

A bolygónk egészségéért ma már szintén, kicsiben is tehetünk, magunk számára is támaszthatunk elvárásokat. A lényeg: már nem csak a vízcsap elzárása fogmosás közben a lehetséges opció, vagy a szelektív hulladékgyűjtés – ma már lehetőségünk van évtizedekre olyan fűtésrendszert választani mondjuk, ami környezettudatos megoldásnak számít. Mondjuk a károsanyagkibocsátás hiánya és a kisebb energiafelhasználás miatt. Nálam ez a kutatás a jó megoldás után a HŐSZIVATTYÚ, VAGY ELEKTROMOS KAZÁN? – Esté Credit linkkel kezdődött. Pontosabban a címben feltett kérdéssel. És a hőszivattyú olyan megoldásnak tűnik, amiről az előbb írtam. A rifeng-hoszivattyu.hu mögötti társaság pedig segíthet tervezni és kivitelezni is. Nagy tapasztalattal és az átlagnál készségesebb, ügyfélközpontú hozzáállással – legalábbis sokan ezt mondják.

Tervezés: hozzáigazíthatjuk a segítségükkel, árajánlatkérés útján az otthonunk igényeihez (helyiségek száma, fűtendő terület) azt a majdani rendszert, amit kiépítenek. Levegő-víz hőszivattyúból, talajszondásból, vagy amilyen csak kell. És amekkora teljesítményű csak kell…

Manapság már egy hőszivattyút is gyorsan használatra kész állapotba helyeznek a szakemberek. Megbízható, a hibáit az évek során teljesen levető strapabíró technológia. Elérhető hozzá egy bizonyos, kedvezményes áramtarifa is, napelemes rendszerrel kombiláva a használata pedig zöldebb, mint a legtöbb elérhető alternatíva.

Egy nyolc panelből álló, 2,18 kW-os napelemes kisrendszerrel lehet tulajdonképpen a használat maga teljesen ingyenes. A fenti HŐSZIVATTYÚ, VAGY ELEKTROMOS KAZÁN? – Esté Credit szlogenre való kattintással (ha nem működik a link valamiért, akkor innen kimásolható: https://www.rifeng-hoszivattyu.hu/hirek/hoszivattyu-vagy-elektromos-kazan/) egy olyan oldalt érhettek el, amin a feltüntetett költségek közül tehát csak a beruházási költséget kell figyelembe venni. A működtetés hosszútávon megvalósítható, de azon belül aztán hamar vissza is hozza így az árat. Ha a rifeng-hoszivattyu.hu oldalon az Árak menüpontra kattintunk, még több ajánlat közül válogathatnunk, és persze nem szükséges mindent a napelemekre kihegyezni. Ez csak az én mániám, de én az átlagnál azért jobban szem előtt tartom, hogy bármiből a zöld utat járva találjam meg a legtudatosabban környezetkímélő megoldást. Nem várható el ez bárkitől, pláne nem mindenkitől. Ugyanakkor a rifeng-hoszivattyu.hu leírásaiból azt is megérthetjük, a motivációm ezen dolgok rövid bemutatásával nem azt volt, hogy környezetvédelemre sarkalljam csak az olvasót. Sokkal inkább arról van szó, hogy egy számukra pénztárcabarát megoldást hoztam el nektek, amit a többség inkább maga miatt választ. Szerintem már én is hoztam elég érvet, hogy gondolkodóba essen bárki, és akár ebbe az irányba forduljon. Mert jól fogja szolgálni a hőszivattyú, és mert segít a rezsiköltségeket lefaragni az ilyesmi!