Manuálterápiával a gerincfájdalom ellen

Manuálterápiával a gerincfájdalom ellen

Egész tini koromban sportoltam, főként atletizáltam. A futás volt a mindenem. Játszi könnyedséggel vettem mindenhol az akadályokat, nemcsak a mozgásban, hanem az élet számos más területén is. Egyszerűen nem ismertem a fájdalmat, és az volt a kedvenc mondatom, ami az edzőmé is: aki annyit sportol, mint én, annak soha nem lesznek egészségügyi problémái.

Hát, ebben nagyot tévedtünk. Huszonéves vagyok, és pár hónapja úgy fáj a gerincem, hogy megkérdőjelezek mindent, amit eddig az egészséges életmódról gondoltam.

Persze, a mai megterhelt, idézőjelben „zajos” világban szinte mindenkinek küszködik valamilyen fájdalommal és mindenki fel tud sorolni többféle megbetegedést, amiben szenved. Mert bizony, a betegségek általában többes számban járnak. Általában pedig az emberek döntő többsége rendelkezik valamilyen mozgásszervi problémával is.

Ez a mozgásszervi probléma pedig általában a gerincfájdalom. A gerincfájdalomtól pedig mindenki a leggyorsabban és leghatékonyabb, ugyanakkor költségkímélő módszerrel szeretne búcsút venni. De már eleve hogyan is tudnánk találni egy olyan megbízható helyet, amely megfelelően foglalkozik ezzel a problémával?

Természetesen mindenki az interneten keresgél de az internet amilyen áldásos és jó lehet, ugyanannyira meg is nehezítheti a dolgunkat, hiszen ha valaki nem szakember, akkor nehezen tudja eldönteni, hogy mi az, ami a marketing miatt „megy” és mi az, ami mögött valóban egy létező, hiteles tudás és tapasztalat van.

Én nem vacakoltam, és mivel már sok jót hallottam erről az eljárásról, célirányosan beírtam a keresőbe, hogy: manuálterápia budapest. ĺgy találtam rá a Therapy4U Gerincterápiás Központra. Eddig csak annyit tudtam megtenni, hogy ránéztem a Gerincterápiás Központ weboldalára, de nagyon szimpatikusak azok alapján, amit eddig olvastam róluk.

Például ami abszolút mérvadó tény mellettük, hogy 30 év tapasztalat van a hátuk mögött, fantasztikus szakemberekkel dolgoznak, és kikötik, hogy kizárólag az ortopédia és a gerinc problémák a szakterületük. Tehát náluk nem áll fenn a mindent megoldó, isteni képességekkel rendelkező csodadoktor  szindróma.

A weboldalt böngészve kiderült számomra, hogy többféle terápiával is foglalkoznak, mivel nem kizárólagosan egy módszert tartanak megfelelőnek mindenek felett a problémák megoldására.

Hitvallásuk szerint az egyes módszerek mit sem érnek, hogyha alapvetően nem változtatunk az életvitelünkön. Ekkor ugyanis csak részmegoldásokat jelentenek ott és akkor az adott problémára, amire alkalmazzuk őket. Ám ezeknek a jótékony hatásoknak a hosszú távú megőrzése és fenntartása csakis úgy lehetséges, hogyha az egész egy rendszerbe foglalódik.

A Gerincterápiás Központnak ez az úgynevezett rendszere a Back 2 Balance koncepció.

Ennek a koncepciónak a része, illetve a kezdőpontja, hogyha felkeressük a Therapy4U Gerincterápiás Központot, hogy először is a fájdalom forrására keresnek rá, és azt próbálják hatékonyan kezelni. Amennyiben elérik a célt, és eltűnik a fájdalom, akkor jöhet a következő lépés, vagyis megindulhat az építkezés, amikor újraépítve a rendszert, vagyis testünk problémával érintett területeit, pontjait hogy azok újra a régiek legyenek. Ennek a koncepciónak a része a Maitland koncepció szerinti manuálterápia is.

Ez a terápia hagyományosan az a kezelési koncepció, amellyel általában a Gerincterápiás Központban feltérképezik a problémát. Itt ugyanis nem a CT vagy MRI eredmények alapján kezelik a gondokat. Amikor a „szelíd” megfigyelési módszerek alapján felállították ugyanis a diagnózist, akkor az általuk használt sokféle terápia közül kiválasztva a legmegfelelőbben, kezdik meg a kezelést.

A manuál terápiás kezelés során elérhető eredmények közt szerepel például az izomegyensúly helyreállítása, a szövet regenerálódás, ha voltak mozgásrendszeri beszűküléseink (ha már nem tudtunk úgy mozogni, mint előtte), akkor ennek a mozgásszervi beszűkültségnek is kitolódnak a határai. Kezelik a fájdalmainkat, azoknak az okait, valamint az ízületek, izmok, idegek állapotáról is megállapítást tesznek.

Aki ezt az írást olvassa, annak tehát nem kell még egyszer bepötyögnie a keresőjébe, hogy: manuálterápia budapest, mert már jól tudja, hová kell fordulnia.

A Gerincterápiás Központba való bejelentkezés történhet a honlapon is időpont foglalással az „új vendég vagyok” illetve „regisztrált vendég vagyok” belépővel, valamint amennyiben nem szeretnénk adatlapokat töltögetni, úgy a weboldalon található „kapcsolat”-ra kattintva telefonszámot is megtalálhatunk.

A weboldalról értesülhetünk többek között arról is, hogy az időpontfoglalás hétköznaponként történik hétfőtől-péntekig 08.00 és 20.00 óra közti időtartamokban a megadott telefonszámon. Emellett azt is megtudhatjuk, hogy a regisztrált vendégeknek egy online felületen is lehetőség van időpont foglalásra, és ha valaki esetleg nem annyira ismerős Budapesten, még a közlekedésre vonatkozóan is találhatunk információkat a Gerincterápia Központba való eljutásról.

A Gerincterápiás Központ délelőtt 08.00-tól délután 20.00 óráig fogadja a gyógyulásra várókat.