Egy szerencsétlen kimenetelű edzés után új fogászatra mentem

Egy szerencsétlen kimenetelű edzés után új fogászatra mentem

Rendszeresen sportolok, általános iskola óta tagja vagyok különböző sportegyesületeknek, a kosárlabda az a sport, ami gyerekkorom óta végigkísér. Most már elballagtam a gimnáziumból is, azóta pedig az egyetem sportegyesületében játszom a kosárcsapatban. Az egyik edzés alkalmával az ellenfelem szerváját akartam megakadályozni, csakhogy egy kicsit elnéztük egymás sebességét és irányát, úgyhogy az ellenfelem belekönyökölt a számba olyan erősen, hogy az egyik fogamat kiütötte. Éppen, hogy agyrázkódást nem kaptam. Szerencsére nagyobb bajom nem lett, viszont amint tudtam, el kellett mennem fogorvoshoz. Edzés után azonnal felmentem a netre, hogy keressek egy megbízható, jó hírű budapesti fogászatot. Hamar meg is találtam egyet, ami azonnal nagyon megtetszett. Mióta elköltöztem otthonról, nem voltam fogorvosnál, eddig az állami gyermek fogászatra jártam. Most viszont túl messze laktam onnan, úgyhogy mindenképp budapesti fogászat kellett.

fogbeültetés árak

Ez a fogorvosi rendelő, amit találtam, egyből nagyon szimpatikus lett a bemutatkozó anyaguk alapján, amit a honlapon találtam. Mindenféle kezelésről és szolgáltatásról alapos leírást találhatunk, úgyhogy mindenről kellőképpen lehet tájékozódni. Az árakat is meg lehet nézni, itt a fogbeültetés árak is szerepelnek, szerencsére mindenki számára megfizethetőek. Az emelletti menüpontban még az orvosok is fel vannak sorolva és mindegyikükhöz van csatolva egy bemutatkozás és fénykép is. Ez alapján könnyen ki lehet választani azt az orvost, akinek a legszívesebben feküdnénk a „kése” alá.

Sokféle cikk található a honlapon, nagyon érdekes témákat boncolgatnak és tévhiteket próbálnak eloszlatni a horrorisztikus fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban. Elolvastam egy párat, mert érdekelt, és mert én is eléggé félek a fogorvostól, akármennyire is szeretném tagadni és leküzdeni. Ezen az oldalon azonban olyan meggyőzően és bizalom gerjesztően írnak le mindenféle kezelést, hogy úgy gondoltam, ha ide látogatok, nem lesz okom az aggodalomra. Több oldalon is néztem az árakat, de itt voltak a legkedvezőbbek a fogbeültetés árak. Elolvastam a cikket a fogpótlásról. Fontos, hogy a hiányzó fog helyére minél előbb új fog kerüljön, főleg azért, mert volt fogszabályzóm. A hiány helyére pedig a körülötte lévő fogak elkezdenek odamászni, a szemben lévő párja pedig kiemelkedik a fogsorból. Így könnyen kárba mehet a sok fogszabályzással töltött év, pénz és energia.

Híd vagy implantátum segítségével lehet megoldani a fogpótlást. Inkább az implantátumos megoldást választanám, mert ez esetben nem kell előkészíteni, lecsiszolni a környező fogakat. Az implantátumok egy külső és egy belső csavarmenetből állnak. A külsőt illesztik a csontba, aminek a külső borítása csontserkentő hatású, így a csont köré fog nőni. A belső menetbe pedig az úgynevezett felépítmények kerülnek. A titán-ötvözetből készült implantátumok nagyon megbízhatóak, nem okoznak allergiát.

Mivel nagyon szimpatikusnak találtam az oldalt és ezzel együtt a fogászatot, felhívtam őket, hogy időpontot kérjek, ugyanis előjegyzés alapján dolgoznak. Szerencsére nagyon jó időpontban tudtak fogadni. A váró nagyon barátságos és szép környezetű helyiség volt, jó hangulattal és megnyugtató légkörrel. A kiválasztott orvosom nagyon kedves volt, mindent elmagyarázott, amit csinált a számban. Így egy percig sem féltem, tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Az implantátumom azóta elkészült, pont olyan, mint a régi fogam. Egyáltalán nem tűnik fel, hogy nem igazi, ugyanúgy tudom használni, mint a régit. Az edzésekre persze ezentúl is járok, csak most már sokkal óvatosabban ugrálok az ellenfelek körül.