A motoros jogosítvány megszerzése

A motoros jogosítvány megszerzése

A sportnak mindig is nagyon fontos szerepe volt az életemben. A probléma az, hogy űzni sosem szerettem, csak nézni. Szinte nincs olyan sportág, ami ne kötne le a televízió elé. Még a snookert is követem, pedig ott sokszor még a helyszínen lévő közönség egy-egy tagja is álomba szenderül. De legszívesebben a rendkívül izgalmas motorsportokat nézem.

Tavaly, egy borongós délután, amikor épp egy lélegzetelállító motorversenyt néztem, eldöntöttem, hogy én is leteszem a motoros jogosítványt. Ez azonban sokáig csak húzódott, nem szántam rá magam, nem néztem utána, hogy mi a motoros jogosítvány megszerzésének menete. Havonta néhányszor eszembe jutott, de mindig csak halogattam. Néhány hete aztán, egy kimagaslóan izgalmas verseny után, eldöntöttem, hogy valóban megszerzem azt a jogosítványt.

Nincsenek motoros ismerőseim, így a mindentudó internethez fordultam segítségért. Nagyon hamar meg is találtam a motor-jogositvany.hu weboldalt, ahol részletes információt kaptam a motoros jogosítvány megszerzéséről, illetve arról, hogy az oldalt üzemeltető Fordulat Autós-Motoros Iskola milyen árakkal dolgozik. Bár én egy nagy köbcentis motoron képzeltem el magam, ráébredtem, hogy nem lenne logikus a legnagyobb vasparipával kezdeni, hiszen nem biztos, hogy megfelelően tudnám irányítani azt. Bármennyire egyszerűnek is tűnik a tévében, tapasztalat nélkül valószínűleg nem olyan könnyű uralni a kétkerekűt. Emiatt az A1 kategóriájú motorkerékpár mellett döntöttem.

A motor-jogositvany.hu oldalon megszerzett információk birtokában jelentkeztem is a tanfolyamra. Jelenleg nagy erőkkel készülök a KRESZ vizsgára. Tudom, hogy még korainak tűnik, de már minden motoros felszerelést beszereztem: zárt, magas szárú cipőt, bukósisakot, protektorokkal rendelkező motoros dzsekit, kesztyűt és térdvédőt is. A kollekcióból már csak pont a motor és a jogosítvány hiányzik.