Az edzőtársam mesélt a napelemekről

Az edzőtársam mesélt a napelemekről

A sport nem csak azért fontos meg hasznos, mert karban tartja az ember testét és segít megtartani az egészségét, hanem egy jó társaságot is lehet ott találni. Nekem is sok ismerősöm is lett az ötpróba csapatban, akikkel az edzésen kívül is összejárunk.

Ilyenkor persze nem csak a sportról beszélünk, hanem sok minden másról is, például hogy kinek milyen problémái vannak éppen. Engem az utóbbi időben például kifejezetten érdekel a környezet védelme, és ha már átépítem a házat, szeretnék olyan megoldásokat beszereltetni, amelyek tényleg környezet barátak.

Ekkor a csapattársam javasolta a napelemes rendszereket. Ezek egyik előnye, hogy valóban óvják bolygót, hisz zöld energiát biztosítanak, ami sokkal jobb, mint a fosszilis üzemanyagok, amik égetése szennyezi a levegőt, és károsítja a környezetet.

A másik előnye a napelemeknek, hogy tulajdonképpen ez ingyen energia, hisz a nap fénye ingyen van. Így maga a rendszer telepítése sokba kerülhet, de hamar be is hozza ezt az összeget, amit erre költöttünk. Vagy ha nem is hamar, néhány éven belül. Szóval hosszú távon megéri.

A barátom még egy oldalt is javasolt, ahol le van írva a napelem rendszer kiépítése, és még egy csomó hasznos infó ezzel kapcsolatban. El is határoztam, hogy felveszem velük a kapcsolatot, mert érdekel a szolgáltatás, amit nyújtani tudnak. Valamint az általuk kiépített rendszerekre garanciát is adnak.

Ezért hasznos, hogy sportolni járok, máskülönben mindezt talán mástól nem tudtam volna meg.