Most a sport helyett kicsit másra fektettük a hangsúlyt

Most a sport helyett kicsit másra fektettük a hangsúlyt

Kétségtelen, hogy a sport a testre és lélekre egyaránt jótékony hatással bír. A gimnáziumban én is éveken keresztül tagja voltam a suli röplabda csapatának, és számos országos versenyen is részt vettünk. Most így felnőtt fejjel is igyekszem legalább heti 3-4 alkalommal időt szakítani a testedzésre, és a kisfiamat is arra próbálom nevelni, hogy a tanulás mellett a testedzés is fontos. Tisztában vagyok természetesen azzal is, hogy a testi épség és egészség mellett a szellemi felkészültség és frissesség is nagyon fontos, főleg egy kisiskolás számára. A fiam amúgy is nagyon mozgékony, tehát nem kell neki kétszer mondani, hogy keljen fel a kanapéról és menjen ki játszani. A tanulásra viszont már kicsit nehezebb rávenni.

Szerencsére viszont egyáltalán nincs lemaradva a tanulmányai tekintetében, ugyanis az első osztály megkezdése előtt remek félkészítést kapott, hála a Szilvia logopédia weboldalán található iskolai előkészítő könyvecskéknek. Ha érdekel a téma, akkor ezt nézd meg: Látogatás a vonalak birodalmába! Ez a szuper kis kötet a fejleszti a gyerekek szem és kéz koordinációját, figyelmét, tájékozódási képességét, a sorrendiség érzékelését, és jó hatással van a grafomotorikus fejlettségre. Így az írás könnyebben tanulható a gyerek számára, de még a matematikai készségei és a kognitív folyamatok is fejlődésnek indulnak.

A könyv szuper otthoni gyakorlásra is, és a szülők is remekül tudják alkalmazni. De a nem csak szülők, hanem szakemberek is szeretik beépíteni ezeket a feladatokat az óvodai foglalkozásokba. A finommotorika és grafomotorika fejlesztése nagyon fontos, hiszen az íráskészség ezáltal ér el magasabb szinteket, és a logikai összefüggéseket is könnyebben meglátja a gyermek.

A könyvben található színes, játékos feladatok pedig valóságos élménnyé teszik a tanulást. A könyv mind a 160 oldala végig tele van színes, aranyos illusztrációkkal, ami a gyerekek figyelmét is sokkal jobban leköti. Jellemző a kötet felépítésére a fokozatosság, azaz, hogy a könnyebb feladatokkal kezd, és fokozatosan egyre összetettebb feladatok következnek.

A Szilvia logopédia előszeretettel ajánl a Látogatás a vonalak birodalmába című gyakorló könyv mellé más köteteket is. Ha érdekel a gyerekek otthoni fejlesztése, akkor még ezt nézd meg: Látogatás a tudás birodalmába 1-2. Ezek a kötetek is az 5-7 éves korosztálynak szólnak, és különböző képességek elsajátításában és fejlesztésében nyújtanak nekik segítséget. Nem kell attól tartani, hogy ha nincs pedagógus végzettségünk, ugyanis a Szilvia logopédia oldala rengeteg segítséget nyújt a könyvek használatához a GY.I.K, azaz gyakran ismételt kérdések fül alatt.

A különböző könyvek mellett csomagok is rendelhetők a Szilvia logopédia oldaláról, valamint különböző motivációs matricák, és a szókincset és beszédkészséget fejlesztő színes szókártyák is. Ha úgy döntöttél, hogy rendelni szeretnél, akkor nincs más dolgod, mint rákattintani a megrendelés fülre, ott megadni, hogy pontosan melyik kötetből hányat szeretnél rendelni, és kitölteni az alul található űrlapot. Itt az elérhetőségeket, számlázási és szállítási címet kell megadni, és itt tudod kiválasztani a szállítási és fizetési módot is.

Ami a szállítást illeti, 26.000 forint feletti rendelés esetén a cég átvállalja a szállítás 1090 forintos költségét, így megéri egyszerre több könyvet is rendelni. Az előre online kifizetett rendeléseket már 36 órán belül kiszállítja a GLS. Egyébként még Ausztriába, Romániába és Szlovákiába is tud szállítani a cég! Utánvétes fizetésre persze itt is van lehetőség, 15.000 forint értékig. Az utánvét plusz költsége azonban 500 forint.

Szóval, ha te is olyan szülő vagy, aki szeretne részt venni a gyermeke iskolai felkészítésében, akkor ezt az oldalt mindenképpen nézd meg: Szilvia Logopédia!