Szenvedélyes amatőr ötpróbázó vagyok

Szenvedélyes amatőr ötpróbázó vagyok

Tényleg az vagyok. Minden olimpia előtt meghirdetésre kerül a Nagy Sportágválasztó által az éppen esedékes olimpia szellemében az ötpróba-pontok gyűjtése. És én ezen mindig részt veszek, most éppen a 2024-es párizsi olimpiára gyűjtöm a pontokat. Feltehetnéd a kérdést, hogy mit nyertem eddig. Nem sokat: egy kompressziós sportzoknit, egy széldzsekit ill. egy futó rövidnadrágot. Illetve hazudok. Ugyanis nagyon sokat nyertem: jó vérnyomást, ideális testsúlyt, jó izomzatot, kitartást. Összességében kiváló egészségi állapotot.

A pontgyűjtést az alábbi sportágakban végzem: futás, országúti kerékpározás, hegyi kerékpározás, úszás és túrázás. Lehetne görkorcsolyázni is, de ahhoz már kicsit öreg vagyok 😉 Legjobban a kerékpározást szeretem. Van egy szuper bringám. Kezdetben ennek a szállításával voltak nehézségeim. Nagy, nehéz és alig-alig fért be a kocsimba, még lehajtott ülések esetén is.

A megoldást Újpesten találtam meg. Éppen arra volt dolgom, amikor észrevettem egy reklámtáblán öles betűkkel: AUTÓFELSZERELÉSEK.hu. Gondoltam bekanyarítok és megkérdezem, van-e ötletük arra, hogy hogyan tudnám komfortosabban és biztonságosabban szállítani a kerékpárt a versenyekre. Kicsit szkeptikus voltam, mert korábban más helyeken már érdeklődtem és amikor látták, hogy nincs vonóhorgom és tetőcsomagtartóm sem, akkor elhajtottak.

Az üzletben egy fiatalember szolgált ki, aki figyelmesen végighallgatott. Majd azt mondta, hogy nekem egy hátsó ajtóra szerelhető bicikli tároló felszerelését javasolja. Ennek számos előnye van:

  • így lesz a legalacsonyabb a kocsi légellenállása,
  • egészen pontosan fog illeszkedni a tartó az autómhoz, mert autó specifikus,
  • a kerékpár felrakása és levétele során nem szükséges magasra emelnem, ez az én súlyos biciklim esetében különösen fontos szempont.

Az eladó megnézte a számítógépét és egy Thule OutWay 2bike Hanging modellt javasolt. Megmutatta nekem az erről készült fotókat ill. élőben magát a tartót is. Elmondta, hogy ez egy prémium bicikli tároló, ugyanis az autóhoz zárható. Ez nekem is fontos, mert a versenyek előtt és után sem mindig vagyok folyamatosan a jármű közelében. Alumíniumból készült, ezüst színű és nagyon tartós ill. biztonságos. Egyszerre akár 2 kerékpár is szállítható vele. Ennek igazán megörültem, mert van egy sportoló társam, aki egyre többet jön velem a pontgyűjtő versenyekre és így az ő biciklijének a szállítása is meg van oldva.

Összességében nagyon tetszett a fiatalember által javasolt Thule kerékpártartó és az ár/érték aránya is kifejezetten ideális volt. Volt is belőle készleten. Már csak annyi aggályom maradt, hogy hogyan fogom tudni önállóan felszerelni. Az eladó megnyugtatott: megmutatja, közösen együtt feltesszük és aztán már nekem is egészen biztosan menni fog önállóan is. Igaza volt, így is lett.

Megtudtam, hogy az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu 1 év garanciát vállal mind a termékekre, mind az elvégzett szerelési munkákra. Ez is megnyugtató volt számomra.

A következő versenyen már az új Thule bicikli tárolón utazott a kerékpárom. Úgy láttam, hogy jól is érezte útközben magát. Legalábbis a versenyen nagyon jól ment a bicikli, 10 km-en egyéni csúcsot döntöttünk.