Futás közben beszélgettem egy milliárdossal

Futás közben beszélgettem egy milliárdossal

Imádok sportolni. A sportolás már gyerekkorom óta az életem szerves része. Pláne a futás.

Ezért még 2022. januárjában beiratkoztam az Ötpróbára, amely mindössze annyit tesz, hogy ötpróba tagként megadott távok teljesítésével pontokat gyűjthetünk. Ilyen sportág a futás, úszás, kajak-kenu, kerékpározás és triatlon.

Bevallom mindegyikkel próbálkoztam már, de egyik sem segített annyit, mint maga a futás. Úsztam már, de az számomra nagyon megterhelő sportág. A kajak-kenuval egyetlen egy problémám van, nem érzem jól magam a nyílt tengeren. Kerékpározni szeretek, de sosem gondoltam, hogy ezt valaha sportszerűen űzném, a triatlon pedig önmagában nem fekszik nekem, így maradtam a futásnál, amely életem legjobb döntése volt.

Ha nincs ez az egész ötpróba, nem indultam volna el a maratonon. Nagyon jól éreztem magam, ott ismertem meg a férjemet is, tehát azt kell hogy mondjam, a futás rengeteg mindent adott nekem.

Nem gondoltam volna, hogy ennél még többet fog adni… Már pedig az augusztus huszonegyedikei napon megtörtént a csoda.

Futottam a szokásos köreimet, kellemes augusztusi idő volt, huszonnyolc egész fok, így pont ideális volt az idő egy hosszútávú futásra. Ekkor jött mellém egy férfi. Ugyanolyan futófelszerelésben volt mint én.

Elkezdtünk beszélgetni, a szokásos témák ugrottak fel: Mióta futsz? Voltál már a maratonon, ha igen hány kilométer sikerült? Hány évesen kezdted ezt az egészet? A suliban is te voltál a tesi tanár kedvence, ugye? És a többi, és a többi…

Aztán, amikor rá kérdeztem, hogy miért kezdett el futni, igen meglepő választ kaptam.

Azt válaszolta, hogy a munka mellett ez neki nagyszerű kikapcsolódás. Főleg úgy, hogy egész nap stressz alatt áll az agykereke, ilyenkor teljesen leereszt és csak saját magára tud fókuszálni.

Valójában én is ezért imádom a futást, pedig én csak egy egyszerű irodista vagyok, így nekem kevésbé van leterhelve az agyi kapacitásom, ráadásul imádom a munkámat, tehát ez nekem nem stresszforrás.

Rákérdeztem, hogy mi jót dolgozik, amire azt felelte, hogy céget vezet. Furcsálltam, hiszen teljesen hétköznapi fickónak tűnt nekem, bár Keanu Reeves is milliárdos, mégsem veri nagy dobra és metróval jár.

Bevallom, a cégalapítás számomra mindig is egy komoly dolognak tűnt, én magam sosem képzeltem el, hogy egyszer valaha is céget tudnék alapítani. Az úr annyira magabiztosan és érzékien tudott beszélni arról, hogy milyen egy kft létrehozás, hogy esküszöm már azonnal belevágtam volna ebbe az egész cégalapításos dologba.

Bár fogalmam sem volt hogy mi fán terem az a kft alapítás, remek beszámolót adott róla, így én magam is rá jöttem, hogy a korlátolt felelősségű társaság egy gazdasági társaság, amely meghatározott összegű törzstőkével indul és a tagok vagyoni hozzájárulásának befizetésére terjed ki.

Elmesélte nekem hogy ennek számtalan előnye van, mint például az, hogy a törzstőke egy része a készpénz mellett apportban rendelkezésre bocsátható, a nyereség osztalékként kivehető. Az alapítás rövid idő alatt végbemegy, a lépései igen egyszerűek, valamint magasabb cégforma, mint a betéti társaság (bt) és több személy is alapíthatja. A férfi például egy családi vállalkozásként indította el a fiával és a feleségével.

Így aztán, amikor elbúcsúztunk egymástól és hazaértem, nem telt két percbe hogy letusoljak (pedig én aztán a futás után órákon át engedem magamra a vizet) és leüljek a laptopom elé egy epres shake fehérjével. Mivel csak huszonnyolc fok van odakint nem akartam egyből jeges limonádéra váltani, különben is, nagyon rég ittam már a kedvenc shakemből.

Azonnal rá kerestem a kft létrehozás címszóra, amely rögtön kiadott nekem egy remek találatot, amely rávilágít arra, milyen a kft alapítás.

Az oldal részletesen beszámolt arról, hogy milyen is kft alapítónak lenni 2023-ban.

A weblap már rögtön azzal indít, hogy székhelyszolgáltatással segíti a munkánkat. Mindössze 2.190 ft /hó-tól, akár 0% IPA áron.

Ügyvéddel is tud nekünk szolgálni, amely nekem újdonság volt, sosem gondoltam volna azt, hogy a kft létrehozás körébe ügyvéd keresés is tartozik.

Segít abban, hogy jobban feltérképezzük a kft alapítás feltételeit a 2023-as évszámot nézve.

Beszél a költségekről, amelyek megnyugtató számok, hisz mind nulla, kivéve a tulajdoni lap díja, amely 3000 ft + áfa.

Szerencsére a kft létrehozás létrejöhet mindössze egyetlen forint nélkül is.

Segít az újonc vállalkozóknak abban, hogy eldöntsék, kft (Korlátolt felelősségű társaság) vagy bt (Betéti társaság) lenne a megfelelő cégforma. Alapból a kft társaság mellett döntenék, hiszen a tagok felelőssége korlátolt, egyetlen személy vagy cég alapíthatja, ráadásul nem kell könyvvizsgálás.

Rávilágít arra, hogy a kft létrehozása egy személlyel vagy többszeméllyel is működhet.

A menetéről és lépéseiről is beszámol teljes részletességgel. A kapcsolatfelvételtől kezdve, az adatleadáson át végigmegyünk az okiratokon amiket az ügyvéd benyújt. 2-3 vagy 8-10 munkanapig eltartó várakozás után értesítést kapunk.

A cégalapításhoz legalább 2 személy kell, bel- és kültag és cég lehet tagja egy másik cégnek.

Segít a cégnév választásban is, amely igen fontos, pláne annak, aki hozzám hasonlóan nem kreatív. Egy évig gondolkodnék sem tudnám mi legyen a cégem neve.

Az apport fogalmáról és feltételeiről is beszél, amelynek fogalma számomra eddig tök ismeretlen volt. Most már rá jöttem hogy az apport értéket jelent, amelyet a szolgáltató tag határoz meg.

Az oldalt végigböngészve jöttem rá, hogy a férfi körül valóban stressz uralkodik, de tisztelem, hiszen nagy munka árán jutott el odáig, hogy egy jól menő cége legyen, amely mellett még futni is van ideje.

Ezek után egyre többször találkoztam az úrral, rengeteget beszéltünk a kft létrehozás fortélyairól, rengeteget mesélt nekem arról, hogy sok kemény munka árán, de sikerült neki felépítenie az egész vállalkozását igen szélesszerű módon, és jövedelmezően.

Ezután rengeteg tanáccsal látott el, megmutatta a weboldalt, amely rengeteget segített neki a vállalkozásában, amire csak azt válaszoltam, hogy egy rugóra jár az agyunk, mivel ezáltal a weboldal által értettem meg én is, milyen is ez az egész kft alapítás.

Szerintem két évvel ezelőtt, sőt két nappal ezelőtt meg sem fordult volna az a fejemben, hogy itt fogok ülni a kedvenc, megszokott helyemen, de nem a futótársaimmal beszélgetek az ötpróbai teljesítményeinkről, hanem egy úrral, aki meggyőzött arról, hogy a kft létrehozás mennyire is szuper dolog.

Úgy látszik, hogy rengeteg mindenben megtaláltuk a közös nevezőt, pláne úgy, hogy eddig sosem voltam sem matekos, sem ilyen cégalapítós, mégis annyira belejöttem ebbe az egészbe hogy a következő évben már el is kezdtem építeni, fejleszteni a saját vállalkozásom (nyilván sport témában). Mindez annak az embernek köszönhető, aki csak úgy odajött mellém futni és megmutatta azt a remek weblapot, amely által megtanultam a kft alapítás fortélyait.