Télen is edzhetek otthon, normális hőmérsékletben

Télen is edzhetek otthon, normális hőmérsékletben

Sajnos a téli edzések mindig is problémát jelentettek a számomra, hiszen ilyenkor már mehetek ki a szabadba tornázgatni a mínuszba. Régebben helyem nem volt hozzá. Most azonban egy új család ház építésébe fogtunk, amibe egy nagyobb edzőtermet is terveztünk a számomra. Így a hely kérdése megoldódik, viszont a nagyobb terem befűtése télen, még sokáig kérdés maradt.

Mindenképpen egy letisztult, kényelmes megoldást szerettünk volna, amit én az elektromos fűtési hálózatban véltem felfedezni. Olyan rendszerre volt szükségem, ami egyenletesen tartja a hőt és nem hajlamos a túlmelegítésre. Az edzőtermek hibátlan fűtése nagyon fontos, hiszen a dermedt, vagy a folyamatosan visszahűlő izmok dolgoztatása nem hogy nem kellemes, de még veszélyeket is rejthet magában.

Ezért felvetettem az elektromos padlófűtés ötletét, mert az addigi ismereteim között ez volt az egyetlen ilyen típusú melegítő rendszer. Azonban az elektromos padlófűtés hátrányai közé tartozik az, hogy… a padlóban van. Ez számomra pusztán azért fontos, mert lehet, hogy egyenletesen sugározza és oszlatja el a meleget a helyiségben, de mivel közvetlenül a padló burkolat alatt van, természetesen érezni ott a hatását. Így a padlón végzett gyakorlatokat kevésbé lett volna jó elvégezni egy fűtött parkettán.

Én azonban nem adtam fel és tovább kutattam egyéb lehetőségek után. Találtam is egy céget, amelyik az elektromos padlófűtés hátrányai miatt más megoldásokkal is foglalkozik, tehát kiterjesztették a technológiájukat. Így például a kiváló terméküket, a fűtőszálakból álló szőnyegeket, mennyezet alá és a falba is be tudják szerelni. Ezek nem csak praktikus megoldások, de pontosan ugyanolyan hatékonyak, mint a padlófűtés.

Sosem gondoltam volna a sportkarrierem elején, hogy egyszer majd egy mennyezetfűtéses edzőtermem lesz, ami egész télen sugározza és fenntartja a tökéletes hőmérsékletet, amin ki tudom hozni magamból a maximumot. Hiszen ezzel a megoldással hosszútávra választunk magunknak fűtőrendszert, teljesen biztonságos és gyakorlatilag kizárt, hogy karbantartásra szoruljon. Az évi egyszeri ellenőrzésről, amit a gázkészülékeknél kell elvégezni, biztosan lemondhatunk! Szerintem nemsokára a többi nagy edzőterem is erre a megoldásra fog áttérni, ha eddig még nem tették meg…