Ha már nem lehetsz hivatásos sportoló, kezdj saját vállalkozásba!

Ha már nem lehetsz hivatásos sportoló, kezdj saját vállalkozásba!

Ha már nem lehetsz hivatásos sportoló, kezdj saját vállalkozásba! – ez volt az unokatestvérem mottója, amikor belefogott a saját cégének a létrehozásába. Egészen kisgyerek kora óta nagyon aktív volt, igazi izgő-mozgó kisfiú volt. Általános iskolás korában elkezdett aktívan sportolni, és remek futó volt. Még gimnazista korában is kitartott a futóedzések mellett. Nagy álma volt, hogy egyszer hivatásos sportoló lesz belőle, és kijut az olimpiára. Ami azt illeti, minden esélye megvolt rá, hiszen remek adottságokkal rendelkezett, és a kellő lelkesedés és elszántság is megvolt benne hozzá. 18 évesen azonban egy motoros baleset okozta maradandó sérülések miatt a felfelé ívelő karriere megszakadt.

Ő azonban nem dőlt dugába, hanem elhatározta, hogy egy másik tehetségét fogja kamatoztatni, és üzletember lesz belőle, saját, jól menő vállalkozással. A tanulmányait is ennek fényében választotta meg, és menedzsmentet tanult. Most, évekkel később pedig ott áll a saját cégalapítás küszöbén. Persze ez rengeteg adminisztrációval, kutakodással és persze pénzzel jár. Ezért is döntött úgy, hogy legalább az első években az irodabérlést meg akarja spórolni, és helyette kell neki székhelyszolgáltatás Pest területén. Azért éppen Pest, mert nem szeretne túl sok időt tölteni a kocsikázással és ingázással abban az esetben, ha el kell látogatni a székhelyre. A székhelyszolgáltatásnak köszönhetően pedig nem kell a saját otthonát feláldoznia, és bejelentenie a cége székhelyeként. Ez szerintem egy teljesen érthető húzás részéről.

Megtalálta erre a feladatra a tökéletes jelöltet a szekhelyszolgaltatas24.hu képében. Ők egy több mint 10 éve működő szuper megbízható cég, akiket a pénzügyi stabilitás szempontjából a közismert Bisnode minősítővállalkozás is a magas AA+ kategóriába sorolt. Kiterjedt ügyvédhálózattal rendelkeznek, így nem meglepő, hogy a szerződéskötésekhez, bejegyzéshez és a befogadó nyilatkozat aláírásához az ügyvédi munkát ingyenesen tudják biztosítani az ügyfeleik számára. Már persze, ha azt az ügyfél kéri – természetesen lehetőség van arra is, hogy saját ügyvédet alkalmazzon.

És miért jó az unokatestvéremnek a székhelyszolgáltatás Pest egyik központi részén, a Szinyei Merse utcában? Hát többek között azért is, mert a szekhelyszolgaltatas24.hu lehetőséget nyújt ingyenes cégalapításra és cégmódosításra. Emellett a cég fogadja a kiérkező hatóságokat, így neki nem kell személyesen jelen lennie a helyszínen. Postára sem kell majd üzleti okokból járnia, mert a székhelyszolgáltató az összes levelet szkenneli és továbbítja neki. Mindezek mellett szabályszerűen a cégtábláját is kihelyezik az utcafronton, és az üzleti megbeszélésekhez tárgyalót is biztosítanak neki.

Ez a budapesti székhelyszolgáltatás 6 hónapra mindössze 29.000 forintba, plusz áfába fájna, ami azért lássuk be, nem egy megterhelő összeg. Egy hónapig még ingyenesen is igénybe vehető a szolgáltatás. És grátisz bélyegző és számlázórendszer is jár hozzá a tetejébe. Ez nagy segítség lehet egy induló cég számára, ugyanis ezáltal már rögtön az első években milliókat lehet megspórolni. Látszik, hogy az unokatesómnak van érzéke a remek lehetőségek megtalálásához.

A Szinyei Merse utcai helyszínen kívül még a Bem rakparton, és Újlengyelben is megtalálható a szekhelyszolgaltatas24.hu. A lényeg, hogy bármelyik helyszínt választja is az ügyfél, biztos kezekben tudhatja a cége székhelyét. Az unokatestvérem is abszolút bizalmat szavazott nekik, és felkereste őket, hogy megbeszélhessék a cégalapítás és a székhelyszolgáltatás pontos részleteit. Ezzel megtette az első lépéseket a saját vállalkozása felé. Ő jó példa lehet arra, hogy miként lehet egy látszólag elkeserítő és reménytelen szituációból némi kreativitással és pozitív hozzáállással valami jót kihozni. Persze a sport iránti szeretete még a mai napig is megmaradt.