A sportolók is szeretnek kikapcsolni néha, egy kis szappan készítéssel

A sportolók is szeretnek kikapcsolni néha, egy kis szappan készítéssel

Mindenkinek van valami, ami kikapcsolja. Én mostanában, amikor nem sportolok, szappan készítéssel foglalatoskodom. Nem vagyok még elég jó ahhoz, hogy áruljam a műveimet, de szerintem ahhoz már elég jó, hogy a barátaimnak, családtagjaimnak is adjak belőle.

Mindig is szerettem az ilyen aprólékos feladatokat, a puzzlekat, a főzést, a varrást és most a szappan készítés a nagy szenvedélyem.

Egy jó szappan alapja a Nátrium-hidroxid 900 gramm – Humanity Áruház polcain meg is található, sok mással egyetemben.

Ez a kiszerelés elég nagy ahhoz, hogy több szappanra, több alkalomra is elegendő legyen, és kellően olcsó ahhoz, hogy ne fájjon a szívem egy-egy félresikerült darab után.

Persze az interneten van több szappan recept is, de ahogyan a sportban, az élet minden területén szeretek kockáztatni, ezért a szappanjaimba mindig teszek egy kis csavart, hogy azok ne legyenek átlagosak, unalmasak.

Nátrium-hidroxid 900 gramm – Humanity Áruház – ennyit írj be a keresőbe! Mindent, ami a szappankészítéshez kell, a humanityaruhaz.hu oldalról szereztem be. Innen van egy szappan készítő szettem és innen szerzem be az olajokat és szárított növényeket is, amikkel a szappanjaimat teszem érdekesebbé.

Szeretek innen vásárolni, különleges alapanyagokat lehet innen szerezni és mindig van valami akció, amit megéri kihasználni.

Sok ötletet merítettem az oldalról, mindig van valami érdekes, amit a leakciózott termékek felhasználásával tudok készíteni.

Fontos nekem, hogy a lehető legkevesebb vegyszert használjam a mindennapokban, ezért is szeretem annyira a kézzel készült, természetes anyagokat. És egy kézzel készült szappan szerintem hosszú távon sokkal illatosabb is, mint egy tömeg gyártott cikk.