A sportolónak is szüksége van masszázsra

A sportolónak is szüksége van masszázsra

Gyerekkorom óta sportolok. A sport szeretetét valószínűleg a szüleimnek köszönhetem, akik szintén sportoltak. Anyám kézilabdázott, apám pedig atletizált. Innen is ismerik egymást, mert anno, 1000 éve egy klubban sportoltak és így találkoztak. Fiatalkori szerelemből egy életre szóló házasság lett, melynek a gyümölcsei én és a testvérem lettünk. Érdekes, mert a testvérem kakukktojás a történetben. Ő nem sportol, valahogy soha nem szerette a sportot.

Én szinte minden sportot kipróbáltam, amit csak lehetett. Legelőször úszni tanítottak meg. Azt gondolom, hogy ez fontos minden gyereknek, így örülök, hogy a szüleim már óvodás korunkban járattak minket úszni. Az úszás után jött a foci, mint oly sok fiúnak, de nem voltam benne tehetséges, ezt el kellett fogadni. Ezután kipróbáltam egy másik csapatsportot a kézilabdát. Ez már abszolút az én sportom volt, sokkal sikeresebb voltam benne és sokkal jobban élveztem is, mint a focit.

Sportoló korom óta tudom, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a nyújtásra és a masszázsra is. A kézilabda csapatnak volt egy külön masszőre, aki mindig legyúrt minket a meccsek előtt és a meccsek után is. Gyakorlatilag azóta rendszeresen járok masszíroztatni magam.

A múltkor szerettem volna valami különlegeset kipróbálni. Eszembe jutott, hogy fejmasszázst még soha nem próbáltam. Rákerestem az interneten és a következő oldal tűnt a legszimpatikusabbnak: https://karmathaimasszazs.hu/fejmasszazs. Az ár tökéletesen megfelelt, és egyből foglaltam is a király utcai szalonba.

Előtte persze kicsit utána olvastam ennek a típusú masszázsnak. A fejmasszázs a száraz masszázsok közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy nem kell hozzá levetkőzni, elég szabaddá tenni ruházatunkat a vállakig, ugyanis nem csak a fejet masszírozzák ilyenkor, hanem a nyakat és a vállakat is. Mivel ez a három testrész szoros kapcsolatban vannak, így nagyon fontos, hogy mindenhol alaposan kimaszírozzák a görcsöket és csomókat. A thai masszázs nagyon jót tesz a vérkeringésnek, ezáltal a bőr sejtjei megtelnek oxigénnel.

Azért is volt jó döntés ez a masszázs, mert eléggé stresszes életet élek és gyakran előfordul, hogy nem alszom jól. Ilyenkor másnap nyűgös vagyok és nem tudok megfelelően koncentrálni a munkámra. A fejmasszázs különösen ajánlott azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint én, sőt azoknak is, akik depresszióval vagy szorongási problémákkal küzdenek.

A masszázs előtt gondosan megfürödtem egyrészt, mert ajánlott, másrészt, mert ezzel úgy gondoltam, hogy megtisztelem a masszőrt. Azt hiszem fordított esetben ezt én is elvárnám. Továbbá odafigyeltem arra, hogy 1 órával előtte már ne egyek. Ez pedig azért lényeges, mert gondoljunk bele, hogy milyen az amikor valaki a masszázs alatt emészt hangosan. Az illető nem is tud rendesen ellazulni, így pedig nincs értelme a kezelésnek.

10 perccel korábban érkeztem a szalonba. Kedves, mosolygós arcokkal találkoztam, akik illedelmesen köszöntek és egyből a masszázs helyiségbe vezettek. Nagyszerű egy órában volt részem, egyáltalán nem panaszkodhatok.

Utána át is küldtem a linket(https://karmathaimasszazs.hu/fejmasszazs) az egyik barátomnak, mert tudtam, hogy az utóbbi időben nagyon sokat panaszkodott migrénre és egyéb fájdalmakra. Gondoltam ezzel is segítek neki.

Nem csak neki, hanem másoknak is teljes szívből ajánlom, legalább egyszer az életben ki kell próbálni ezt a nagyszerű érzést. Végülis egyszer élünk!