Ötpróba – az élet edzőtábora

Ötpróba – az élet edzőtábora

Ha valaki azt mondja, ötpróba, mindenkinek a sport jut az eszébe, és a számok: futás, gyaloglás, ugrás, dobás. Pedig ha belegondolunk, az életben is bőven ér minket elég kihívás, legyen az öt, vagy akár hét, illetve tízpróba. Persze a bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium és főiskola vagy egyetem is nehéz, de vegyük most úgy, hogy ezeken túlvagyunk. Szóval felnőttünk, vettük az akadályokat, átugrottuk, lefutottuk, eldobtuk amit kellett – és most jön még csak a neheze! A felnőtt lét.

Első próba: munka, szakma, szenvedély megtalálása. Ez sokkal nehezebb, mint ahogy az emberek gondolják. Attól, hogy egy szakirányt elvégeztünk, az még nem jelenti azt, hogy az a szakma a miénk, az passzol hozzánk, pláne azt nem, hogy egész életünkben azt akarjuk, fogjuk csinálni. Pláne manapság, amikor az emberek sokkal kevesebb időt töltenek egy cégnél, egy pozícióban. Szóval az olyan munka megtalálása, amit jó kedvvel csinálunk nap, mint nap, rendkívül nehéz.

Második próba: szerelem, barát lelki társ megtalálása. Ez nem csak amiatt bonyolult, mert minden embernek másra van szüksége, hanem, mert a legtöbben nem is tudják, hogy valójában mit akarnak. Sokan megállnak a külsőnél, illetve nem tanulnak a hibákból, amiket előző kapcsolatokban vétettek. Szóval az önismeret, saját magunk kutatása itt is hasznunkra válik, hogy tudjuk venni az akadályokat.

Harmadik próba: ha van jó munkánk és igaz társunk, sokkal könnyebb pénzt spórolnunk és önerővel a zsebünkben hitelhez jutnunk. Ekkor jöhet szóba a lakásvásárlás, ami nem tűnik kihívásnak, márpedig az ideális, mindkettőnknek tetsző, jó helyen lévő, árban is megfelelő lakás megtalálása őrülten nehéz. Arról nem is beszélve, ha szükség van bármilyen mértékű felújításra. Manapság nem hemzsegnek a megbízható szakemberek…

Negyedik próba: noha a hitel és a lakás már összeköt, azért mindenki szereti ünnepelni a szerelmét, és nem csak egy papír által összeboronálva lenni, így megkezdődhet az esküvő szervezése. A legtöbb ember még életében nem szervezett semmit, maximum egy meglepetés bulit a barátjának, de az is az őrületbe kergette. És akkor jön ez a Nagy Nap, amiről a legtöbb nő egész kis korától kezdve álmodozik, szóval igen nagy a tét. Találni kell megfelelő helyszínt, dj-t vagy zenekart, fotóst és esetleg videóst, ruhákat és gyűrűket venni, esküvői tortát és sütiket választani, és mindenkinek minden infót átadni, hogy a nagy nap rendben legyen. Az esküvő az egyik legstresszesebb nap, de a menyasszony és a vőlegény is megnyugodhat és csak magára koncentrálhat, ha van velük egy ceremóniamester! A jó ceremóniamester előzetesen egyeztet a közreműködőkkel, így mindenki tudja a dolgát. Az ifjú pár kívánságait lesi, és az előzetesen egyeztetett ütemterv szerint bonyolítja le az eseményeket. Fogadja a vendégeket, koordinálja a programokat, felkonferálja a beszédeket, játékokat, és természetesen a helyszínen is folyamatosan egyeztet a fotóssal, dj-vel / zenekarral, fotóssal / videóssal. És ne feledkezzünk meg a szórakoztatásról, de nem a pajzán, vőfélyektől ismert módszerrel, hanem stílusosan, modern, laza formában. Hű a nevéhez, és az esküvői ceremóniákat mesterien kezeli! Ha profi, akkor szinte észrevétlen, de közben minden irányítást a kezében tart! Igazán megéri ceremóniamestert fogadni, mert akkor ez a próba biztosan arany éremmel zárul! Ötödik próba: a gyermeknevelés. Ez a legnehezebb, de leghálásabb kihívás mind közül. És a legjobb benne, hogy napról napra láthatjuk a munkánk, előző „próbákból” tanultak kamatoztatását, a jobbik énünket, a szerelmünk gyümölcsét. És ez kitart egész életünkre, szóval a további kihívást már nem is éljük meg próbának!