A test megpróbáltatásait jól bírom, a lélekét nem

A test megpróbáltatásait jól bírom, a lélekét nem

Néhány éve úgy döntöttem, hogy ideje lenne kipróbálni egy új sportágat, még pedig az ötpróbát. Sokan óvva intettek tőle, hogy nőként nem lesz nekem való, de mindenki meglepetésére jól vettem az akadályokat, és azóta is szívesen űzöm ezt a sportot. Már számos versenyen eredményesen szerepeltem, és azt gondolom, ez a szerelem az ötpróba iránt egy jó ideig nem fog múlni. Nagyon sokat tanultam ennek a sportnak köszönhetően a kitartásról és az alázatosságról, ugyanis ezek nélkül nem lehet érvényesülni az ötpróba sportágában csak úgy, mint sok másban sem. Amióta ötpróbázok, sokkal jobban viselem a testi megpróbáltatásokat, ám nem ez volt a helyzet, mikor felmerült valamilyen lelki nehézség. A problémáimról nem igazán szeretek beszélni, de mégis kellett valamilyen megoldás. Ekkor ajánlotta az egyik ismerősöm a tibeti hangtálakat, amik végül nagyon jó megoldásnak bizonyultak.

Ugyan korábban még abszolút nem hallottam ezekről az eszközökről, a kutakodásaim során megtudtam, hogy ennek ellenére az élet számos területén használják őket a sok pozitív hatás miatt. Többek között alkalmas a relaxáció, gyógyítás, zenélés kiegészítéseként (zenélni magában a hangtállal is lehet). Azért is nagyon hasznos, mert mint megtudtam, az emberi testnek van egy bizonyos rezgésszintje, és amikor ez valamiért leesik, kialakulhatnak különböző betegségek. A hangtálak pont abban segítsenek, hogy visszaálljon a megfelelő rezgésszám, ezzel együtt pedig az egészséges állapot. Ezek a rezgések nem csak a testre vannak pozitív hatással, hanem rendkívül szép hangzásukkal a lélekre is.

Ezek az eszközök kézzel készítettek, és bármennyire is annak tűnhet, nem igazán egyszerű a megszólaltatásuk. A nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak oldalán olvashatjuk, hogy annak, akinek a kezében még sosem volt hangtál, nagy valószínűséggel nehéz lehet elsőre tisztán megszólaltatni ezeket az eszközöket. Némi gyakorlatot igényel a tibeti hangtálak megszólaltatása, azonban megéri a belefektetett időt és energiát, mert a hangzás mindenben kárpótolni fog. Fontos észben tartani, hogy a hangtál reakciója megváltozhat annak függvényében, hogy milyen a használójának a mentális állapota, hangulata vagy energiaszintje. Akár azt is érezhetjük, hogy különböző hangzások más – más érzelmi “húrokat” pendítenek bennünk, ekkor nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

A kulcs az, hogy ha beszerzünk egy hangtálat, akkor rendszeresen használjuk azt, ugyanis csak így alakulhat ki az a kapocs a tál és a személy között, amiről oly sokan beszélnek. Nem feltétlen csak a meditációra és a gyógyításra lehet használni, hiszen kutatások bebizonyították, hogy az ókorban szórakoztatási funkciót is betöltött. Ha kifejezetten az a célunk, hogy a belső hangunkra koncentráljunk, akkor érdemes olyan hangokat megszólaltatnunk, amik csendesebb hangzású impulzusokat váltanak ki. Ha már nem érzékeljük a hangot, akkor értük el azt a pontot, amikor függetlenedtünk a környezetünktől.

Nekem az életemben egy olyan éles váltást hozott a tibeti hangtálam, amelyet a nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak oldaláról rendeltem, amit nem is gondoltam volna. Azóta igyekszem terjeszteni az “igét”, és minél több emberrel megismertetni ezeknek az eszközöknek a pozitív hatásait. Az sem elhanyagolandó, hogy végre nem egy elektromos kütyü kerül az ember kezébe, ha egy hangtálat fog meg. Ugyanis a mindennapjaink során ehhez szoktunk hozzá, és üdítő váltás lehet minden téren, ha megtapasztalunk egy ilyen erős spirituális élményt. Amióta jobban beleástam magam ebbe a dologba, eldöntöttem, hogy egyszer ellátogatok Tibetbe, a hangtálak hazájába, és úgy tűnik, ez az út hamarosan megvalósul.