Nem az ötpróba az igazi kihívás, hanem jó klímát találni

Nem az ötpróba az igazi kihívás, hanem jó klímát találni

A sport olyan nekem, mint a levegővétel

Sokan tudjátok rólam, hogy elég nagy sportemberként tevékenykedem. Már gyerekként a mindenem volt a sport. Imádtam úszni, lovagolni, de vonzottak az extrém sportok és a veszélyes helyzetek is. Ez a szenvedélyem azóta sem múlt el, bármi veszélyesebbe fogok bele, azonnal érzem, hogy megnövekszik az adrenalin szintem. Ez egy semmihez sem hasonlítható érzés. Hatalmas energiát tud adni, és mára már olyan szükségletté vált nekem, mint a levegővétel. Nem tudnék sport nélkül létezni. Persze volt kitől látnom, elörökölnöm, tanulnom. A szüleim mindketten profi sportolók voltak, édesapám vízilabdázott, édesanyám táncolt. Az ötpróba világába azonban nagyapám vezetett be, mit ne mondjak, nem múlt el nyomtalanul a hatása az életemből.

Amit azonban sosem sejtettem volna, hogy nem csak a sport rejt magában kihívásokat. Illetve, talán nem fogalmazok elég pontosan. Hiszen már hogyne rejtene magában kihívást bármi más is, hiszen az élet rengeteg meglepetést tartogat mindannyiunk számára. Van azonban, amikor a legváratlanabb szituációk hoznak magukkal olyan következményeket, amelyekre biztosan nem számítottál volna. Ilyen például az is, hogy az ember megfelelő klímaberendezést találjon. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire sok utánajárás kell ahhoz, hogy az ember kapjon egy rendes klímát. Márpedig ahogyan másról sem, a klíma vásárlásról sem érdemes lespórolni a rá fordítandó időt. Érdemes minél több helyről tájékozódni, és minél több mindent elolvasni, hogy a vásárláskor a legjobb döntést tudja majd meghozni az ember.

Gondoltad volna, hogy a hőszivattyú klímát jelent?

Én most még is egy weboldalt ajánlanék a figyelmetekbe, ez pedig a https://shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80 . A KlímaGlobál csapatánál vettük unokatesóm légkondiját is, és nem okoztak csalódást a srácok. Az oldalon minden közérthetően le van írva a klímákról, pontosabban szólva, a hőszivattyúkról. Ti például tudtátok, hogy ez a szakmai elnevezése a klímáknak? Én egyáltalán nem voltam tisztában ezzel az elnevezéssel, amíg rá nem akadtam a KlímaGlobál oldalára. De persze ez nem minden. A https://shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80 oldal azt is részletesen taglalja, mennyi féle hőszivattyú létezik. Így például attól függően, mik az igényeitek és milyen ehetőségeitek vannak, közelebb tudtok kerülni a megfelelő döntéshez, ha jó típust választotok. lakásba leginkább a levegő-víz vagy levegő-levegő típusokat lehet telepíteni. Víz-víz típusban csak az gondolkozzon, akinek áll rendelkezésre kert vagy kútvíz a klíma telepítéshez.

Gondoltátok volna, hogy ennyire részletesen körbe kell járni a témát, ha az ember megfelelő klímát szeretne venni magának? Én első látásra már a rengeteg típus hallatán elborzadtam. Szerencsére a https://shop.klimaglobal.hu/hoszivattyu_80 oldalon minden olyan nyelvezettel van leírva, hogy azt a hozzá nem értő laikus is megérti. Nekem például nagy segítségemre volt ez a nyelvezet, mert segített leküzdeni a tanácstalanságomat a klíma témában. Utána pedig már hideg fejjel sokkal jobban tudtam koncentrálni az infóra is, amit az oldal az érdeklődőkkel meg kívánt osztani. Ráadásul nagyon szép kínálattal rendelkeznek Stiebel Eltron és Panasonic típusú klímákból, érdemes utána nézni ezeknek a típusoknak. Vagy persze kérhettek rögtön árajánlatot is, ha megtetszik bármelyik típus, a KlímaGlobál csapata készségesen áll majd a rendelkezésetekre! Az ajánlatkérés ingyenes, így mindenképpen érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Mindent egybevéve, én azt mondom, ez az igazi sport, nem is az ötpróba! És aki még nem választott és szerelt fel klímát magának, az még nem tudja igazán, mit is jelent az “embert próbáló” kifejezés!