Ajándék sportoláshoz

Ajándék sportoláshoz

A húgom teljesen más, mint én. Én könyvmoly vagyok, amolyan nyugis típus, legszívesebben kiheverek egy nyugágyra a kertben, és olvasok. Ő viszont nem bírja a tétlenséget, egyfolytában megy ide-oda, és a sport a mindene. Gyerekkora óta versenyszerűen ötpróbázik, emellett a legtöbb létező sportot kipróbálta már. Habár nagyon szeretjük egymást, és jól kijövünk, legtöbbször külön utakon járunk, mivel olyan különböző az érdeklődésünk. Ezért aztán a születésnapi ajándékok is nagy fejtörést okoznak.

A húgom születésnapja június elején van, amikor általában már szuper az idő, ezért ilyenkor hatalmas bulit tartunk a barátainkkal a közeli tónál. Ezt a hagyomány szerint együtt rendezzük, meghívjuk a barátokat és a családot, és egy kellemes délutáni piknik után a szüleink tapintatosan levonulnak, hogy mi hajnalig bulizhassunk. Ezt az eseményt mindig nagyon várjuk, mert baromi jól szokott sikerülni.

Idén azonban mindenképpen szerettem volna valami olyan ajándékkal meglepni, aminek valóban örül, és hasznát veszi. Idáig könyvekkel vagy ruhákkal próbálkoztam, de sosem sikerült igazán eltalálnom az ízlését. Most azonban találtam egy tök jó honlapot, amin rengeteg ajándékötlet van érdeklődés szerint felsorolva. Így jött az ötlet, hogy valami mobiltelefon kiegészítőt kéne neki ajándékoznom, ami megkönnyíti, vagy élvezetesebbé teszi számára a sportolást. Úgy döntöttem, hogy egy bluetoothos fülhallgatót kap, mert imád futás és kondizás közben zenét hallgatni, a zsinóros fülhallgató pedig zavaró lehet ebben. Nagyon megörültem az ötletnek, tudtam, hogy ez az ajándék végre célba fog találni.

Elmeséltem a szüleimnek is, hogy Fruzsi, a húgom mobiltelefon kiegészítőt kap tőlem ajándékba, de elsőre nem igazán értették, mire gondolok, mert nem nagyon értenek a technikához. Aztán mutattam nekik képeket a bluetoothos fülhallgatóról, elmagyaráztam, hogyan működik, és mikor megértették, ők is elismerték, hogy jó ajándék. Ők egy új biciklit vettek Fruzsinak, és örültek, amikor megtudták, hogy a mobiltelefon kiegészítő biciklizés közben is használható.

A buli napján nagy előkészületek folytak. Ki kellett mindent vinni a tóhoz, sátrat, asztalt, székeket, az ételeket, a tortát, lufit kellett fújni, és persze a vendégeket is koordinálni kellett. Mivel a húgom a a szülinapos, őt ilyenkor kíméljük a munkától, így a feladatok oroszlán része rám hárult. Az egész napom szervezéssel és pakolással telt, de végül mire megérkeztek a vendégek, minden készen állt. Egy dolgot kivéve. Ugyanis mikor az ajándékozásra került sor, rémülten konstatáltam, hogy otthon felejtettem Fruzsi ajándékát. Ő már szinte az összes ajándékot kibontotta, az új biciklin már ment is egy kört, az ott állt egy fának döntve. Ártatlanul megkérdeztem, hogy mehetek-e vele egy kört. Gondoltam, a leggyorsabb az lenne, ha hazakerekeznék a csomagért, úgy 10 perc alatt meg is járnám az utat.

Így is tettem, és el kellett ismernem, hogy tényleg jó kis biciklit kapott a húgom. Szuper gyorsan hazaértem, felkaptam az ajándékot és már tekertem is vissza. Közben rájöttem, hogy nem is olyan rossz a mozgás. A menetszél felfrissített, az adrenalin felpörgetett, a mozgás elégedettséggel töltött el.

Mikor visszaértem a bulira, a szüleim már indulóban voltak hazafelé, kezdődött az igazi buli. Megkerestem a húgom és odaadtam neki az ajándékot. Csodálkoztam is, miért akartál biciklizni – nevetett, amikor elmeséltem, hol voltam. Nagyon tetszett neki a füles, jó ötlet volt mobiltelefon kiegészítőt adni neki. Azt mondta, óriási hasznát fogja venni futásnál. Megöleltük egymást, és ő már húzott is magával, hogy táncoljunk a többiekkel. Az este felejthetetlenül sikerült, én pedig azóta is bringával járok mindenhova.