Napelemes rendszerrel egy egészségesebb életért

Napelemes rendszerrel egy egészségesebb életért

Mindig is a sport és az egészség volt az első az életemben

Világéletemben sportember voltam, aki odafigyel az egészségére és a környezetére. Olyan családban nőttem fel, ahol szinte mindenki sportolt valamit a családban. Nagyapám versenyszerűen úszott, és ugyan sem a gyerekei, sem az unokák nem választották aztán a sportot hivatásukként, a sportolás mindannyiunk életének egytől egyig a része volt. Én például akrobatikával kezdtem, később pedig a versenytánc felé húzott a szívem. Öt éven keresztül versenytáncoltam, és ugyan ma már nem versenyzek aktívan, de a mai napig a mindennapjaim részét képezi a tánc. Enélkül talán már levegőt sem tudnék venni.

Talán ennek köszönhetem azt is, hogy igyekszem igen csak környezettudatosan és egészségesen élni az életemet. Már jóval azelőtt próbáltam tartani a műanyagmentességet, hogy trendi kifejezéssé vált volna, vagy hogy tömegmozgalommá lett volna a műanyagmentes július. A megújuló energiaforrások pedig szintén egy olyan témakör, ami mostanában egyre inkább felkelti a figyelmemet. A férjemmel éltünk pár évet Hollandiában, ott leginkább szélerőműveket láttunk sokat, de itthon egy másfajta befektetést tudnék elképzelni. Sokat gondolkozom azon, mi lenne, ha napelemes rendszer telepítésébe vágnánk a fejszénket, és szerencsére a férjem igencsak támogató ebben.

Itt kérhetsz ajánlatot napelemes rendszer telepítésére!

Nemrég az interneten böngészve rátaláltunk egy oldalra, amely nagy segítséget nyújt a napelemes gondolatok rendszerezéséhez. A legkézzelfoghatóbb indok természetesen azok számára, akik a telepítésben gondolkoznak, hogy hosszú távon akár a rezsiszámlán is sokat lehet spórolni vele. Ti belegondoltatok már abba, mennyi pénzt költötök évente a villanyszámlátokra? Mennyi minden másra is lehetne használni azt a pénzt! Engem kifejezetten lázba hoz a gondolat, ha arra gondolok, mennyit spórolhatnék akkor, ha legalább a villamos energiát én termelhetném meg magamnak. Persze mint minden befektetés, természetesen ez is pénzbe kerül, ráadásul nem is kevésbe. Ha azonban komolyan gondolkodik benne az ember, akkor van segítség.

A sporoljnapelemmel.hu oldalon például pont ilyen segítséget kínálnak az érdeklődőknek. Ha ugyanis napelemes rendszer telepítésén töröd a fejed, de elakadtál a költségeket illetően, nincs más dolgod, mint árajánlatot kérned tőlük. Az űrlap ráadásul online, pár kattintással kitölthető, tényleg nem egy nagy mutatvány. “Nem kell hozzá két diploma”, ahogyan egy kedves ismerősöm szokta mondani. Az űrlap kitöltése után a szakemberek telefonon fognak megkeresni, hogy időpontot egyeztessenek veled egy helyszíni felmérésre. Ráadásul a felmérés teljesen ingyenes, így akkor is megéri legalább eddig a lépésig eljutni, ha az ember az árajánlat kérésekor még kissé bizonytalan a dolgában. Nos, hogy érzitek, ti belevágtok?