Az autószerelés öt próbája

Az autószerelés öt próbája

Egy jó szervizben fontos, hogy precízen, pontosan lássák el a rájuk bízott feladatokat. Szerintem egy szervizben a munkálatok öt főbb feladatból / csoportból tevődnek össze, a munkálatokat öt részre lehet osztani.

Az első ilyen a futóműbeállítás. Ha van autód, akkor biztosan te is többször voltál már ezzel szerelőnél, hiszen a futómű a használatból eredően el tud állítódni. Ezt akkor veszed észre leginkább, mikor valamelyik irányba húz az autó. Ez nem azt jelenti, hogy rossz sofőr vagy és megpadkáztad a kocsit és észre sem vetted, ez szerintem elég mindennapos probléma, ami csupán a használatból adódik.

A második, amivel nagyon sokat keresik fel az emberek a szerelőket, az az olajcsere. Vannak, akik téli-nyári olajat használnak, mások viszont szeretik, ha a megfelelő évszak szerinti olaj van az autóban. Te tudod, hogy kell olajat cserélni, vagy hova kell beönteni? Nos, én sem tudom, ezért fordulok ezzel is szerelőhöz.

A harmadik gyakori feladata az autószerelőknek a gumicsere. Ezt nem mindig kifejezetten szerelők végzik, vannak olyan szervizek, ahol a gumiszezonkor új, kifejezetten erre a célra felvett kollégák végzik ezt a feladatot. Ők nem mindig képesített szerelők, és emiatt nem is vinném akárhova az autómat. Vagy egy megbízható szervizbe, vagy egy megbízható gumishoz vinném, ha kereket kell cserélni az évszak változás vagy egy esetleges defekt miatt. Ezt sokan otthon csinálják, de én általában meg sem tudom mozdítani a csavarokat, képtelenség, hogy egyedül kicseréljem a gumikat.

A negyedik szokásos feladat a klímatöltés. Ez nyaranta a legjellemzőbb, mikor a gépjármű tulajdonosok a melegben lehűtenék magukat és az autót, erre rájönnek, hogy nem működik. Persze ezt sok minden okozhatja, legtöbbször mégis a klíma feltöltése megoldja a problémát.

Az ötödik csoport pedig minden más szervizfeladat összefogva. Bármi más, egyedi probléma ebbe tartozik, amivel felkeressük a szerelőt az előző négyen kívül.

Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. a kedvenc szervizem, hiszen itt ezeket mind kifogástalanul meg tudják csinálni.

Itt nem okoz gondot a futóműbeállítás, a gumizás, az olajcsere, a klímaszerelés sem, és mivel ezeket mind igazán profin végzik el, egyéb szerelési feladatokat is rájuk bíznék.

Én rendszeresen ide járok, hiszen nem sokat értek az autókhoz, itt viszont mindent megcsinálnak helyettem. Legyen szó egy gyertya cseréről, vagy egy kiégett lámpáról, sosem néznek hülyének, amiért magamnak nem tudom megcsinálni.

Mindig gyorsan dolgoznak, szerintem jó áron. Az árlista egyébként az oldalukon megtalálható: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. , itt lehet ezzel kapcsolatban tájékozódni is. De ha nem tudjuk eldönteni, hogy mennyibe kerül, vagy nem tudjuk, hogy pontosan mi baja az autónknak, akkor ki lehet tölteni egy árajánlat kérést is, de telefonon is nagyon szívesen segítenek.

Itt tudják, hogy nem mindenki hozzáértő, igyekeznek a legegyszerűbben kikérdezni, ha valami nem stimmel az autómmal, és igyekeznek mindig a lehető legegyszerűbben elmondani, hogy mi fog történni, mit kell majd kicserélni.

Nekem abszolút jó tapasztalataim vannak az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. céggel kapcsolatban, ezért nem is váltanék másik cégre, hiszen az autószerelés öt próbáját tökéletesen állták az én esetemben! Bármilyen problémával kerestem meg eddig őket, mindenben tudtak segíteni, sosem tartott pár napnál tovább a szerelés, mindig gyorsak és pontosak voltak, így nem kellett sokáig várnom a kocsimra, nem kellett nélkülöznöm azt.