Nyári gumi nélkül a csapat se jut sehova

Nyári gumi nélkül a csapat se jut sehova

A fiam imád öttusázni, pár éve már csinálja, és egy ideje versenyszerűen is űzi e sportot. Benne van egy csapatban is, akiket az edzőjük szokott versenyekre vinni a kisbuszával. Ez egyrészt azért is jó, mert remek barátokat szerzett, és nagyon jól elvan a többiekkel, kaland minden ilyen utazás, másrészt így megtanul csapatban gondolkodni, együttműködni másokkal, szocializálódni. Az edző egy nagyon kedves pasas, korábban olimpikon volt, így valószínűleg érti a dolgát. Annál is inkább, mert egész szép eredményeket hoznak el időről időre. Viszont a legutóbbi verseny majdnem meghiúsult, mivel a kisbuszon már nagyon elhasználódott volt a nyári gumi, és nem akarta veszélybe sodorni a gyerekeket. Ez aztán a felelősségteljes gondolkodás!

Sajnos Magyarországon a focistákon kívül egyetlen sportoló sincs rendesen megfizetve, pedig rajtuk kívül mindenki sorra hozza az eredményeket. De úgy tűnik, ez még egy darabig így is marad. Mindegy, a történethez visszatérve: az edző felhívta az összes szülőt a verseny előtt két héttel, és mindenkitől töredelmesen elnézést kérve bevallotta, hogy a buszon lévő garnitúra nyári gumi már lassan az életveszélyes felé tendál, és senkinek nem szeretné az életét kockáztatni, szóval kénytelen lemondani az eseményt. A fiam nagyon szomorú lett, de sajnos senkinek se volt akkora autója, ami helyettesíthette volna. Ekkor támadt az ötletem, hogy a többi szülővel dobjunk össze pénzt az abroncsokra. Egyrészt az edzőnek is biztos jól esne a gesztus, másrészt a fiaink és lányaink is eljutnának a versenyre.

Gyorsan körbetelefonáltam, és mindenki vevő volt az ötletre. Egy garnitúra nyári gumi azért nem akkora érték, hogy ne tudnánk rá összekalapolni a pénzt, ráadásul nemrégiben találtam egy remek kis webáruházat, ahol jelentős akciókkal lehet abroncsokat venni. Másnapra megbeszéltem mindenkivel, hogy nap közben utalják át nekem a rájuk eső részt, én kivettem az automatából, és elvittem az edzőnek. Mondanom se kell, a könnyekig meg volt hatva. És ha már ott jártam, akkor a szuper nyári gumi beszerző helyet is megmutattam neki, hogy biztosan megtalálja a legjobbat, ne keljen keresgélnie. Egy füst alatt ki is választotta, hogy milyen kell neki és meg is rendelte. Pár nap múlva újra jött tőle a hívás, mert ismét körbetelefonált mindenkit, hogy még egyszer megköszönje a segítséget, és jelezze, mégis lesz verseny!

A gyerekek nagyon hálásak voltak és nagyon izgatottak is, hiszen valahol már egy kicsit le is mondtak a dologról. Így azonban lett új garnitúra nyári gumi, és el tudtak menni a vidám kis csapattal a versenyre. Ilyenkor, amikor az embernek van egy jó ötlete és jóra is tudja használni, eltölti valami jó érzés. Segítettünk valakinek, aki nehéz helyzetbe került, és mellette a gyerekeinknek is lehetővé tettük, hogy egy újabb szép eredménnyel legyenek gazdagabbak.