Amire nálunk a sportoláshoz szükség van

Amire nálunk a sportoláshoz szükség van

gyulladáscsökkentőA férjem, Laci nagy sportember. Rendszeresen edz, de nem a konditeremben: tavasztól őszig majdnem minden nap fut, amikor pedig megérkezik az nagy zimankó, beveszi magát az uszodába a futás helyett. Hétvégenként sokat jár biciklizni, evezni vagy épp túrázni a barátaival, ezekre a programokra én is el szoktam kísérni. Mivel benne a versenyszellem is nagy, és minden sportágat ismer, jó eredménnyel szokott szerepelni az ország különböző pontjain megrendezett ötpróbákon. Ezeken a versenyeken én a szurkoló brigádot erősítem.

Mivel igen aktív, sportos életet él, ezért elképzelhetetlen lenne a háztartásunk gyulladáscsökkentők nélkül. Egyébként nem vagyunk betegesek, patikába is inkább csak ezekért az ibuprofen tartalmú gyógyszerekért járok.  A múltkor felfedeztem, hogy igen nagy árkülönbségek vannak egy-egy gyógyszertár azonos termékei között, amit egyébként felháborítónak találok, és már egyébként is untam a gyógyszertár köröket, ezért kitaláltam, hogy vásárlási módszert váltok.

A múlt héten Laci háta meghúzódott az egyik ötpróbán, így felélte az otthon lévő gyógyszertartalékokat. Épp azon gondolkodtam, hogyan pótoljam őket.

Gabi és Dani egy pár, nagyon jó barátaink. Laci még a középiskolában ismerkedett meg Danival, azóta közel állnak egymáshoz, mind a ketten szeretnek sportolni. Gabit nagyjából öt éve ismertük meg, nagyon kedves, azóta négyen is sokat bandázunk együtt. Eszembe jutott, hogy felhívom őket, hogy megkérdezzem, honnan szokták beszerezni a gyulladáscsökkentőt.

Gabi rögtön átküldött honlapot, ahol jó nagy volt a választék. Azt mondta, a legtöbbször vannak akciós termékek is, és szerinte úgy éri meg a legjobban, hogy 10 000 Ft értékben rendelek, mert akkor ingyen kiszállítják. Meg tudja, hogy úgyis elfogynak ezek a gyógyszerek nálunk is, nem fenyeget az a veszély, hogy odaromlanak a szekrénybe.

Megvártam, amíg Laci is hazaér, aztán este együtt kezdtük el böngészni az oldalt. Szerettem volna, ha ott van a rendeléskor, mert nagyrészt ő használja a gyulladáscsökkentőket, és érdekelt a véleménye. Örültem neki, hogy így legalább nem nekem kell kitalálnom, ő vajon melyik kapszulát venné be szívesen. Nekem nagyon ritkán van sportbalesetem, volt egy rándulásom tavaly, azóta semmi, így csak akkor veszek be egy-egy szem gyógyszert, ha menstruációs görcseim vannak.

Nem volt olyan egyszerű a választás, mert nagyon sok termék elérhető a honlapon, betegtájékoztatóval együtt. Végül kiválasztottunk 7 db-ot, ezek olyan gyulladáscsökkentők voltak, amikkel az eddigiek alapján elégedettek voltunk, kettő pedig olyan, amit még Dani ajánlott Lacinak, csak eddig nem tudtam beszerezni. Jó, igazából be tudtam volna, ha nem felejtem el a nevüket…

Ezek után a kiválasztott darabokat részletesen összehasonlítottuk a betegtájékoztató alapján. Nagyon jó ötlet, hogy azt is mellékelik a termékekhez, a patikában sem idő sem kapacitás nincs arra, hogy előzetesen elolvasd ezeket a fontos információkat. Végül a hétből 4 db-ot választottunk ki, hármat Laci és egyet én. Mindegyikből rendeltünk 2-2 csomagot, hogy egy darabig ne kelljen foglalkoznunk a dologgal.

Gabi még azt mondta a telefonban, hogy ő házhozszállítást szokott kérni, de neki könnyű, mert home office rendszerben dolgozik, majdnem mindig otthon van. Én ezt nem mertem bevállalni, mert nálunk van olyan, hogy este 8 előtt egyikünk sem keveredik haza. Ezért azt az opciót választottam, hogy GLS ponton veszem át a küldeményt, mert a városban sokat mászkálok napközben. Tetszik, hogy így is megoldható a rendelés, látszik, hogy gondolnak azokra is, akik sokat dolgoznak.

Most már csak azt várom, hogy jöjjön az értesítés, hogy mehetek a csomagért, és reménykedem benne, hogy addig nem sérül le Laci. Végül is inkább a versenyeken fenyeget ez a veszély, a napi edzéshez már hozzá van szokva, rutinos, tudja, hogy melyik testrészét kímélje. Például a háta elég érzékeny szegénynek, azzal van a legtöbb problémája. Mivel ismeri a testét, kitapasztalta a gyenge pontjait, nem nehéz odafigyelnie arra, hogy mit ne csináljon. Nem úgy, mint amikor elkapja a versenyláz. Olyankor rá sem lehet ismerni, kivetkőzik magából. Ezt az oldalát is szeretem, de azért örülök neki, hogy nem minden nap ilyen.