Ötpróba: www.e-tanusitas.eu

Ötpróba: www.e-tanusitas.eu


Bizonyára mindenki tudja, hogy 2012 január 1-től, tehát már elég régóta, minden eladó lakásra és házra kötelező kiállítani energetikai tanúsítványt. Ha nincs energetikai tanúsítvány, a lakás nem adható el! Tehát, fontos dologról van szó!
Mivel eléggé sportos vagyok, voltam az ötpróbán Rióba, ami életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. De itt most nem a riói élményeimet akarom megosztani, azt már megtettem egy másik platformon. Itt bizony, az energetikai tanúsítványról szeretnék szót ejteni öt pontban. Vagyis öt próbaként. Ez lehet, hogy most picit zavarosnak tűnik, de ez az öt próba, arról próbál majd választ adni, hogy pontosan mit jelent ez az energetikai tanúsítvány, és hogyan érdemes és lehet ezt a legkönnyebben beszerezni.

  1. Tehát, első pont. Az energetikai tanúsítvány az épületek energiatakarékosságáról szól. 2009-től kötelező minden új építésű épület esetében kiállítani ezt a tanúsítványt, és 2012-től a régi épületekre is kötelező érvénnyel van.
  2. A cél nem más, mint a vevők hiteles tájékoztatása az épület energetikai minőségéről és a szükségszerű felújításról. Tehát, te is tisztába szeretnél lenni azzal, amikor veszel egy házat, hogy mennyire modern, és mennyire energiatakarékos! Mert ez egyáltalán nem mindegy!
  3.  
  4. Kitől vegyünk energiatanúsítványt? Ez nem olyasmi, amit a sarki piacról csak úgy be lehet szerezni, és mivel törvény van rá, elcsalni sem érdemes. Amit én ajánlok, hogy látogassunk el a www.e-tanusitas.eu oldalára, ahol minden szükséges információ fenn van és 10 évig érvényes energetikai tanúsítványt tudnak kiállítani nekünk. A tanúsítvány elkészítésére sem kell kell heteket várni, 12-24 órán belül elkészítik.
  5. És még egy érdekes dolog. Kevés olyan cég, vállalat van, amely árgaranciát vállal. Csak egy profi cég lehet ennyire biztos a dolgában. Legalábbis szerintem. Ugyanis a már említett oldalon azt írják, ha értesülünk egy kedvezőbb lehetőségről, szóljunk, és ők azon az áron elvállalják az energetikai tanúsítvány kiállítását. Hát, oké. Merész kiállítás. De biztosan nem írnák le egy hivatalos honlapra feketén-fehéren, hogy ez így van, hogyha ez nem lenne így.
  6. A végére hagytam, utolsó pontnak a talán legfontosabb dolgot. Becsületesség, lelkiismeretesség. Nagy szavak, van, aki csak mosolyog rajtuk. De én töretlenül hiszem, hogy még a 21. században is léteznek ezek a szavak, ezek az értékek, és hogy az emberek többsége igyekszik becsületes lenni, és az is. Így hát, ha van egy törvény, azt be kell tartani, főként akkor, ha ez a törvény jogos, és arra épül, hogy ne lehessen az embereket csak úgy megtéveszteni. Szerintem az, hogy valaki nyugodtan aludhasson, megfizethetetlen. Erre kell törekednünk, nem a pénz és az élvezetek hajhászására!
  7. Talán kicsit klisésre, és egy kicsit túlságosan is szentimentálisra sikeredett ez a rövid kis írás, de remélem azért le lehetett belőle venni a lényeget. Egyébként a honlapon minden információ fenn van, és egy élő ügyfélszolgálat áll a rendelkezésünkre. Így pár perc alatt el tudjuk intézni ezt a kis formaságot otthonról is. Remélem tudtam segíteni az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban. Én pedig, most akkor megyek vissza futni. Formába kell jöjjek, hiszen itt a nyár! Vagy már el is múlt! Hogy telik az idő… No mindegy. Szép napot kívánok minden kedves olvasónak!