A legrikítóbb színű bőrönddel az edzőtáborban

A legrikítóbb színű bőrönddel az edzőtáborban

A külföldi edzőtáborokról sokan azt gondolják, hogy felesleges fényűzés, s csak azért utaznak el a sportolók, mert ki akarják használni a sportolóknak biztosított támogatási lehetőségeket, de ez egyáltalán nem így van. Ahhoz, hogy nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepeljünk, nagyon fontos, hogy különböző éghajlati, környezeti körülményekkel találkozzunk már a felkészülési időszakban is. Nagyon nagy hátrány lenne, ha pl. egy brazíliai versenyt megelőzően csak hazai viszonyok között edzenénk, ahol egészen más a hőmérséklet, a páratartalom, a napfény beesési szöge.

A legutóbbi dél-afrikai túránk előtt abba a kellemetlen helyzetben kerültem, hogy itthon, takarítás közben eltörtem az addigi jól bevált bőröndöm húzókarját. Szerettem, mert a legtöbb légitársaság gépére fel lehetett vinni kézipoggyászként, s mióta egyszer elkeverték a holmimat, nem szívesen választom a poggyász feladásának opcióját.

Úgy gondoltam, keresek egy jó táska webshopot, ahol minőségi termékeket árulnak, így találtam rá a bagbox.hu-ra. Mivel jellemző rá az érzelmi vásárlás, úgy döntöttem, mielőtt nekikezdek a válogatásnak, összeírom, pontosan milyen tulajdonságokat szeretnék megtalálni a választott darabban.

Először is mindenképp számzáras táskát szerettem volna, mert előfordul, hogy az edzőtáborokban nem a saját egyesületi társaimmal kerülök egy szobába. Persze nem gyakori, de volt már olyan eset, hogy más országból is érkeztek csapatok velünk egy időben, s ilyenkor helytakarékossági okokból néha egy helyiségbe kerülünk idegenekkel. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen nem luxusüdülésekről van szó, de ha így alakul, szeretem biztonságban tudni a holmimat.

Másodsorban nem elhanyagolható számomra a név. Tudom, sokan azt mondják, hogy ez nem olyan fontos, de vannak márkák, melyekben vakon megbízom. Tudtam, egy Gabol bőrönd lesz az, amivel közös nevezőre fogunk jutni. Sose jártam még meg ezzel a gyártóval.

Ami még nagyon fontos, hogy jól pakolható legyen egy ilyen bőrönd. Ez akkor valósul meg számomra, ha van külön elcipzározható része, s nem egy tér az, ahová pakolni lehet, másfelől fontos, hogy legyenek ruhát leszorító pántok. Ez egy nagyon hasznos kis apróság, talán nem is sejtjük, mennyire.

A kerekek kapcsán a bolygó, ami eddig nekem a legjobban bevált, nagyon könnyű vele az irányváltás. Emellett az állítható húzókar sem elhanyagolható, s persze az egyik legfontosabb, hogy strapabíró legyen a borítása. Ha mégis úgy alakul, hogy nem tudom felvinni a gépre, vagy valami miatt nem akarom, akkor is szeretném minél nagyobb biztonságban tudni a csomagomat.

Be kell valljam, az egyik gyenge pontom a bőrönd színe. Nem vagyok az a típus, aki a szolid árnyalatokat kedveli, sem a ruhák, sem a táskák terén. Szerettem volna egy élénk, de nem ízléstelen színvilágú bőröndöt.

Ezekkel az elvárásokkal álltam neki a böngészésnek, s keresésem – melyet egyébként az oldal beépített keresője nagyon megkönnyített – hamarosan sikerrel is járt. Találtam egy lime színű csodát, ami gyakorlatilag első látásra szerelem volt. Elolvastam e Gabol bőrönd tulajdonságait, s gyakorlatilag mindent tartalmazott, amire szükségem volt, így nem maradt kérdéses számomra, hogy szeretném megrendelni.

A szállítási költségre nem volt gondom, nem számítottak fel érte semmit, ez már önmagában boldoggá tett, de a napon, amikor megérkezett a csomagom, még izgatottabbá váltam. A futár értesített, mikorra várható az érkezése, szerencsére épp aznap nem kellett sehová mennem, várhattam a magamnak vásárolt ajándékot. Amikor csöngetett, villámgyorsan az ajtóban termettem, s a másodperc törtrésze alatt firkantottam alá az átvételi elismervényt – egy kis kütyün, nem papíron, tudom, ez már nagyon elterjedt, de még mindig nem tudom megszokni.

A bőröndöt óvatosan csomagoltam ki, s aztán percekig forgattam, gyönyörködtem szép, élénk színében. Apám első megjegyzése az volt, hogy ez a szín az összes dél-afrikai ízeltlábú fantáziáját meg fogja mozgatni, de azért hozzátette, „kraftos” – ez körülbelül a legkedvezőbb jelző, amit életében bármire mondott, tehát egyfajta elismerésnek, illetve vásárlásom helyességének tudtam be. Bár, egy Gabol bőrönd igazán megérdemli, hogy még az ő kritikai érzéke is enyhüljön egy cseppet. A csapattársaimnak nagyon tetszett, amikor a gyülekezőnél vártuk az edzőnket, s először megcsodálhatták. Azt mondták, talán ők is beszereznek egy hasonlót, hogy aztán mi lehessünk a versenyeken az egyik legszínpompásabb delegáció.